Mihails Ignats aerofotogrāfijasLīdz 28.novembrim Valmieras Kultūras centrā apskatāma Mihaila Ignata aerofotogrāfiju izstāde "Aplis". Fotogrāfijās redzamas jau labi zināmas Valmieras vietas un apskates objekti - pilsētas centrs, Gauja, airēšanas trase "Krāces", kā arī rūpnieciskās zonas un citas interesantas vietas.
Mihails Ignats skaidro, ka izstādes nosaukums izvēlēts simbolisks, jo arī gaisā kustība notiek pa apli. Izstādē "Aplis" eksponētās aerofotogrāfijas uzņemtas šajā vasarā. "Kopā ar draugiem, kuru vaļasprieks ir lidošana, regulāri fotografēju gan Valmieras, Cēsu, Naukšēnu, Burtnieku, Rūjienas, Limbažu skaistākās vietas. Aerofotogrāfijās var labi redzēt, ka Valmiera ir sakopta pilsēta," stāsta izstādes autors.

Mihails Ignats atzīst, ka regulāri fotografējot pilsētu, var fiksēt un salīdzināt tajā notiekošās pārmaiņas. "Man izdevies fotogrāfijās iemūžināt Valmieras pārvērtības - gan jaunās Valmieras pamatskolas ēkas celtniecības gaitu, gan ielu remontdarbus, rotācijas apļu izveidošanu un pārmaiņas pilsētas centrā. Jāsecina, ka Valmiera piedzīvojusi lielas pārvērtības - ja rūpnieciskie uzņēmumi savu veidolu nav pārāk mainījuši, pilsētas centrs ir ļoti pārvērties," saka Mihails Ignats.