Fotomobilizācijas rīkotā izstāde "Sapnis""Sapnis ir kas vairāk par "filmiņām", kuras redzam naktīs. Sapņa jēdziens sevī ietver cerības, ilgas un izfantazētās ilūzijas. Sapņi ir kas tāds , ko grūti aprakstīt vārdiski, ietverot tos vienotā veselumā. Sapņa sajūtu amplitūda svārstās no saldām trīsām līdz mēmām bailēm, no gaiša lidojuma līdz melnam bezdibenim. Nespējot to noformulēt vārdos, meklēju tēlu, kas to iemieso. Skatos acīs visam gaišākajam un tumšākajam manī, skatos acīs pati sev, meklējot sava sapņa tēlu." (I.Upeniece)

Fotoizstādi organizē fotogrāfu apvienība "Fotomobilizācija". Fotomobilizācija šogad februārī nosvinēja savu otro pastāvēšanas gadadienu. Šajā laikā noorganizētas 24 diskusijas, piecas izstādes( viena no tām starptautiska), trīs fotoapmācības kursi iesācējiem. "Fotomobilizācija" nav slēgta organizācija, gluži otrādi- tā ir gatava pieņemt tos, kam fotografēt nozīmē domāt, "rakt dziļāk", meklēt un radīt. Tāpēc arī regulāri tiek organizēti kopēji izglītojoši pasākumi- decembrī diskusijas ar Gunāru Bindi, janvārī - ar Andreju Grantu, bet aprīlī jau ieplānota tikšanās ar Leonīdu Tugaļevu. Mobilizācijas organizētajās izstādēs piedalās arī citu organizāciju fotogrāfi, kā arī tiek pārstāvēti un rādīti ļoti dažādi foto stili.

Kā vienmēr mūsu vērtība būs daudzpusībā. Šogad izstādē piedalās Uldis Balga, Irēna Bērza, Vilmārs Bērziņš, Kaspars Breidaks, Gundega Deģe, Jānis Eglītis, Rolands Erkis, Linda Gunde, Aleksandra Greiškalne, Austris Jaudzems, Agris Klestrovs, Ronalds Kļaviņš, Elīna Kursīte, Dainis Lisovskis, Matiss Markovskis, Anita Ozoliņa, Māra Pakalne, Aigars Poga, Guntis Pilsētnieks, Anita Priedīte, Guntars Rakitko, Marita Rauba, Agris Robs, Varis Sants, Aivars Slišāns, Gunta Šmidre, Leonīds Tugaļevs, Kaspars Upītis, Aldis Vīte, Dace Voitkeviča, Harijs Zemītis. Visus vienojusi izstādes tēma. Ikviens rāda savus meklējumus, pārdomas par dzīvi, sapņus.

"Fotogrāfs - savā dziļākajā būtībā, tā nav ne nodarbošanās, ne profesija - tā ir orientācija (mainīgs ir vienīgi diagnozes smagums). Fotogrāfija nesākas ar fotoaparātu, tas ir tikai palīglīdzeklis attiecīgi orientētas personas rokās, tā sākas iekšpusē - daudz smalkākā instrumentā, par kuru mēs tikai nojaušam... "(M.Markovskis).

Izstādes atklāšana 4.martā 17.30. Izstāde būs apskatāma līdz 13.martam no plks 10-18. Ieeja izstādē par brīvprātīgiem ziedojumiem.