Kaspars Podnieks semiconductorLīdz 7. februārim VKN galerijā apskatāmajā Kaspara Podnieka (1980) izstādē "Neparasta vieta" eksponētās fotogrāfijas un video darbi rāda mākslinieku levitējam virs ezera, lauku ceļa, pļavas.

Zemes pievilkšanas spēku māksliniekam ir izdevies pārvarēt nevis pateicoties mūsdienu digitālo tehnoloģiju piedāvātajām iespējām, bet gan ar sarežģītu un darbietilpīgu konstrukciju palīdzību visu izdarot "pa īstam". Kaspars Podnieks dzīvo un strādā Drustos. Izglītību ir ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. 2008. gadā piedalījies starptautiskās laikmetīgās mākslas izstādēs "Time Will Show" Flensburgā, Vācijā un "Buket" Maskavā, Krievijā.

RIXC galerijā apskatāmās britu mākslinieku Rutas Džārmenas un Džo Gerharta 1997. gadā dibinātā projekta "Semiconductor" videoinstalācijas "Black Rain" izejmateriāls ir attēli, kuri saņemti no Saules izpētes dvīņu satelītiem STEREO. Darbā var redzēt Saules vēju, Saules atmosfēras izvirdumus, garāmejošās planētas un komētas, kas riņķo ap Sauli. Garām paslīd arī Piena Ceļš. Darbā mākslinieki ir izmantojuši neapstrādātus zinātniskiem mērķiem vāktus datus, kas nav "uzlaboti" plaša patēriņa vajadzībām, tādējādi atgādinot par cilvēka kā novērotāja un interpretētāja lomu datu apstrādē. "Semiconductor" darbi tiek regulāri eksponēti nozīmīgās izstādēs un festivālos visā pasaulē - no Venēcijas biennāles līdz ievērojamākajiem laikmetīgās mākslas muzejiem ASV, Austrālijā, Āzijā un Dienvidamerikā.

Kur: kim?, Maskavas iela 12/1

Kad: T., C., P. 14:00 - 19:00; S., Sv. 12:00 - 18:00.