Andris Eglītis Latvijas daba9.februārī, plkst.12.00 Dabas muzejā, K.Barona ielā 4, tiks atklāta pazīstamā dabas fotogrāfa Andra Eglīša fotogrāfiju izstāde Raksti. Atspulgi. Mirkļi, kas veltīta fotomeistara 50.gadu jubilejai.

Izstādē ietvertas 26 fotogrāfijas, kas tapušas nesenā pagātnē, izmantojot digitālo fototehniku.
Digitālās fotokameras pēdējo gadu laikā ir ievērojami attīstījušās. Ja vēl pirms gadiem trim foto profesionāļi par iespēju ar digitālo fotokameru radīt augstvērtīgas bildes izteicās skeptiski, tagad situācija ir būtiski mainījusies. Digitālais attēls gan dziļumā, gan plastikā ir pietuvojies klasiskajai fotofilmai, saka izstādes autors Andris Eglītis.

Izstādē apkopotajās fotogrāfijās fiksēta Latvijas daba un dzīvnieki. Man ir iemīļotas ainavas un dabas objekti, pie kuriem atgriežos vēl un vēl. Un katru reizi tie izskatās citādāk. Cilvēkiem ir vispārpieņemti priekšstati, kādai ir jāizskatās bildei, kurā redzama jūra, mežs vai ezers. Bet man patīk skatīties un notvert to brīdi, kad ierasto izmaina agra rīta vai vēla vakara gaisma, samilzis mākonis vai vēja brāzma. Latvijā ir daudz "fotogēnisku" vietu - Kuldīgas un Talsu apkārtne, Papes jūrmala, Kolka, Slīteri, Daugavas loki..., stāsta fotogrāfs.
A.Eglītis dabas un dzīvnieku fotografēšanai pievērsās vēl strādādams par biologu, dokumentējot bioloģiskos pētījumus - biotopus, dzīvnieku pēdas, putnu ligzdas. Foto iemaņas nostiprinājis Latvijas Amatniecības kamerā, iegūdams fotogrāfa meistara nosaukumu, A.Eglītis 1986.gadā biologa profesiju nomainīja pret fotogrāfa darbu. Sākotnēji A.Eglītis strādāja žurnālos "Lauku dzīve" un "Mežs", bet tad uzsāka ilggadēju sadarbību ar žurnāliem "Medības. Makšķerēšana. Daba" (MMD) un "Zīlīte", kas turpinās joprojām.
Izstāde notiks no 10. līdz 21. februārim Dabas muzeja otrā stāva izstāžu zālē.
Pēc izstādes beigām fotogrāfijas tiks izvietotas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā pastāvīgā ekspozīcijā.