Krievijas ceļotāja ceļojuma piezīmes" no 2.augusta aplūkojama sanatorijā "Jantarnij bereg". Jūrmalā autors iepazīstinās ar savu Latvijas redzējumu.

Izstāde ir daļa no starptautiskā kultūras un izglītības projekta "Kaimiņi", ko realizē A.Puškina muzejrezervāts "Mihailovska" un Latvijas Puškina biedrība pierobežas sadarbības kultūras jomā ietvaros.


Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs unikāla iespēja ieraudzīt Latviju caur ārzemnieka fotoobjektīvu. Izstādes mērķis - mudināt skatītājus atlikt malā darbus un doties ceļojumā pa Latviju, kurā ir tik daudz nostūrīšu, kur rit rāma un nesteidzīga dzīve. Autors apmeklējis un fotogrāfijās iemūžinājis Siguldu, Cēsis, Āraišus, Bausku, Rundāli, Kuldīgu, Sabili, Ventspili, Kolku, kā arī Jūrmalu un Rīgu.
Šī ir jau otrā A.Terjohina fotoizstāde. Pirmā aicināja ceļojumā pa Krieviju. Būdams amatieris foto jomā, A.Terjohins fotografēja savu dzimto zemi, kāda tā viņam atklājās īsos brīvajā laikā notikušajos braucienos. Pērn izstādi "Ceļojums uz Krieviju" ar sajūsmu uzņēma Maskavas kritiķi, pēc tam tā bija aplūkojama Jaroslavļā, patlaban ir izstādīta Pleskavas muzejrezervātā, bet pēc tam ceļos uz Veļikijnovgorodu.
Ieeja izstādē "Latvija. Krievijas ceļotāja ceļojuma piezīmes", kas būs aplūkojama sanatorijas Mazajā konferenču zālē, ir bezmaksas. Darba laiks no plkst. 10 līdz plkst.19.