No 22. janvāra līdz 28. februārim Jēkabpils Tautas nama baltajā zālē skatāmā fotogrāfiju izstādē BUCLERA GARS 11 autori rāda darbus, kas tapuši 2009. gada vasarā otrās radošās darbnīcas - foto plenēra Pa Buclera pēdām 2009' laikā. Viņu vidū Agris un Arno Marnici, Arturs Ozoliņš, Daiga Kalniņa, Edgars Dreimanis, Ilze un Vilnis Peimaņi, Laura Svalbe, Kārlis Ustups, Ralfs Berzinskis un Arvīds Šimis. Plenēra dalībnieki seko profesionālās un mākslas fotogrāfijas nozares pamatlicēja Latvijā Mārtiņa Buclera (1866 - 1944) aicinājumam savu laiku izteikt fotogrāfiskiem līdzekļiem, ļaut vērīgāk un neparastāk paskatīties uz ierasto un zināmo. Fotogrāfi vēlējušies uzminēt Buclera gara noslēpumu, izzināt viņa mācību, personības un mantojuma nozīmi.

Par otrā fotoplenēra Pa Buclera Pedām norises vietu atkal bija izvēlēta Mārtiņa Bucelera dzimtās vietas apkārtne - Jēkabpils puse, šoreiz ar galveno apmešanās vietu Atašienē. Radošās darbnīcas - fotoplenēra aktivitātes notika arī Jēkabpilī un Krustpils pilī, Staburagā, viesojoties rakstnieku Māras Svīres un Vladimira Kaijaka mājās Staburags, Sēlpilī ar iespēju nokļūt pie Daugavā uz salas esošajām Sēlpils pilsdrupām, kā arī fotografēšana Atašienes apkaimē ar iespēju apmeklēt retro motociklu un senlietu kolekcionāru Jāni Zalānu, keramiķes Inetas Dzirkales darbnīcu Zaļbirzēs.
Izstāde ietver dažādus fotogrāfu redzējumus no sensitīvas melnbaltu attēlu poēzijas līdz krāsu ekspresijai, no garīguma līdz humoram. Tā ietver gan portretus, gan klusās dabas, gan fotogrāfiskus meklējumus formās, faktūrās, detaļās, gan foto dokumentus un eksperimentus ar gaismu kā infrasarkanās gaismas attēli.
Sestdien, 30. janvārī plkst. 12.00 Jēkabpils Tautas nama baltajā zālē interesenti tiek aicināti uz izstādes atvēršanu un tikšanos ar fotoplenēra Pa Buclera pēdām, kā arī izstādes Buclera gars organizatoriem, darbu autoriem, biedrības Pilsētas Fotoklubs pārstāvjiem un fotogrāfijās redzamajiem, fotoplenēra laikā sastaptajiem cilvēkiem.