Romāns Korovins "Peldēšanās un sauļošanās"No 7. līdz 29. augustam kim? Programmas nr. 14 ietvaros kim? / FK galerijā Spīķeros, Maskavas ielā 12/1 būs apskatāma radošās grupas "Orbita" fotogrāfiju un videodarbu izstāde "Komentāri". Izstādē būs skatāma izstādes kuratora, fotogrāfa Vladimira Svetlova veidota darbu izlase. Darbu autori - mākslinieks un režisors Romāns Korovins, fotogrāfe Anna Volkova, fotogrāfe Jeļena Glazova.

Izstādes pamatā ir diskusija par uztveres stereotipiem, kā mākslinieciskās izteiksmes līdzekli izmantojot attēla un teksta mijiedarbību. "Komentāri" pievērš uzmanību mākslas darba un tā interpretācijas problemātikai, verbālas un vizuālas komunikācijas pretstatiem. Jautājums par mākslas darba un tā komentāra saspēli vai sadursmi kļuvis īpaši aktuāls mūsdienu mākslā, un radošās grupas "Orbita" mākslinieki piedāvās savu versiju par to. "Orbita" darbība asociējas ar starpdisciplinārām aktivitātēm, un teksta un attēla mijiedarbība apspēlēta arī vairākos līdzšinējos "Orbita" projektos, piemēram, kā dzejas lasījumi foto un video projekciju un muzikāla pavadījuma kontekstā.

Fotogrāfija ir viens no galvenajiem radošās grupas "Orbita" darbības virzieniem. Sākot no pirmā "Orbita" almanaha izdošanas, izveidojies fotogrāfu loks, kurus vieno estētiskas un stilistiskas prioritātes un kuri regulāri sadarbojas ar radošo grupu "Orbita". Viņu darbi regulāri tiek publicēti fotogrāfijas nodaļā mājas lapā www.orbita.lv, "Orbita" iniciētos un veidotos drukātos izdevumos, almanahos, Latvijas mūsdienu fotogrāfijai veltītajā grāmatu sērijā "36 exp", kā arī tiek eksponēti izstādēs. "Orbita" aktivitātes izceļas ar spilgtu individualitāti Latvijas mūsdienu mākslas kontekstā. Ar radošo grupu "Orbita" saistīto fotogrāfu darbiem piemīt izkopta, smalka un niansēta estētika, un reflektējošs, poētisks skatījums uz laikmetu un pasauli. Var teikt, ka 21. gadsimta sākumā Latvijā izveidojies īpašs "Orbita" rokraksts fotogrāfijā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Galeriju darba laiki:
P, O: brīvs
T: 14:00 - 19:00
C: 14:00 - 20:00
P: 14:00 - 19:00
S, Sv: 12:00 - 19:00

Lasiet vairāk: www.kim.lv, www.orbita.lv