Pašā Rīgas sirdī tika atklāts nozīmīgs pilsētas kultūras aktivitāšu centrs - "Origo Summer Stage", kas visas vasaras garumā ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim piedāvās bez maksas baudīt kvalitatīvu atpūtu.

Kā Rīgas un Latvijas aktualitāšu spogulis "Origo Summer Stage" piedāvās:

- izbaudīt nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu (Rīgas Ritmi un džeza festivāla Saulkrasti Jazz ieskaņa, Origo Folk festivāls rudens ieskaņās u.c.),

- iejusties nedēļas nogales ritmā, ceturtdienu un piektdienu vakaros baudot Jazz & Blues izpildītāju priekšnesumos (Jazz Band, Diāna Pirāgs, Sunny Groov Dixie, Shady Bras Q, Bīta Kvartets u.c.),

- lielformāta foto izstādes brīvdabas galerijā, kurās atspoguļosies Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertie mirkļi.

T/c Origo un tā attīstītājam Linstow Center Management investējot pilsētvides uzturēšanā un attīstībā, vienā no pilsētas centrālajām vietām izveidota 80 m2 plaša brīvdabas lielformāta foto galerija. Galerijas dizaina autors Valdis Majevskis, apvienojot 2008.gada Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētku emocijas ar šīgada svētku ieskaņu, atklāja pirmo "Origo Summer Stage" izstādi "..dziedot dzimu, dziedot augu..".

"Veidojot vasaras programmu, vēlamies dāvāt patiesās un krāsainās emocijas, ko sniedz kultūras baudījums. Origo - tas ir pilsētas spogulis, kas demokrātiskā veidā ikvienam piedāvā piedalīties pilsētā un Latvijā nozīmīgākajās kultūras aktivitātēs. Jau tagad vasaras noslēgumam gatavojam īpaši daudzkrāsainu un vitālu pasaules kultūru miksli - septembrī jau astoto gadu t/c Origo notiks Folk festivāls," gandarīts ir t/c Origo vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Rīgas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Dzidra Šmite akcentē privātuzņēmumu lomu kultūras vides veidošanā un attīstīšanā: "Prieks, ka privātuzņēmumi arī organizē notikumus un pasākumus, kas papildina pilsētas kultūras programmu, piedāvājot tik kvalitatīvus pasākumus!".

"Origo Summer Stage" jūlija koncertu programma*:

30.jūnijs, plkst. 17:00 - 19:00 - Rīgas Ritmi - festivāla 10 gadu jubilejas koncerts (Intars Busulis, "City Jazz Big Band" un Aisha)

6.jūlijs, Dziesmu diena- - pasākums Dziesmu svētku ietvaros

22.jūlijs - Saulkrasti Jazz festivāla koncerts

Nedēļas nogales ieskandināšanas koncerti:

- 1.jūlijs, 15:00 - 17:00 - Sunny Groove Dixie

17:00 - 19:00 - Shady Brass Q

- 2.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Diāna Pīrāgs
- 8.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Bīta kvartets

- 9.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Rock 5

- 15.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Jazz Band

- 16.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Jazz Band

- 30.jūlijs, 15:00 - 19:00 - Laimis Rācenājs