15.septembrī, "Origo" lielformāta izstāžu galerijā atklāja unikālu izstādi ar divām ekspozīcijām par Rīgas kultūrvēsturisko mantojumu un mūsdienu pilsētu no tās patieso liecinieku - Rīgas pulksteņu - redzējuma.

450 m2 plašajā brīvdabas izstāžu galerijā apvienotas ekspozīcijas "Daudzveidīga Rīga" un "..pulksteņi redz Rīgu..", kas izstādes apmeklētājiem atklāj pilsētas attīstību, sadzīvi un kultūru no zīmīgiem skatpunktiem vienlaikus uzsverot Rīgas īpašo vidi un auru no pilsētas rašanās līvu laikā līdz 20. gs. 40. gadiem un mūsdienās.

Ekspozīcija "Daudzveidīga Rīga" atspoguļo Rīgas kultūrvēsturisko mantojumu, kas laika gaitā veidojies pilsētā, padarot to par daudzšķautņainu, krāšņu un unikālu vietu. Izstādē iekļauti 250 darbi - fotogrāfijas, gleznas un gravīras, tās papildinot ar informatīvajiem materiāliem par attiecīgā laika perioda aktualitātēm. Ekspozīcijas "Daudzveidīga Rīga" autori ir biedrības "Riga CV", kas apzina, dokumentē un popularizē Rīgas vēsturi, biedri Kirils Soklakovs un Vlads Bogovs, kas par izstādes tematiku saka: "Rīgā savijušās dažādas kultūras tradīcijas, kas papildina cita citu un ļauj ikvienam just savu piederību pilsētai. Izstāde atklāj pilsētas attīstības nozīmīgākās kultūras - līvu, vāciešu, poļu, zviedru, latviešu, krievu, ebreju, britu un igauņu devumu mūsu Rīgas radīšanā".

Ekspozīcijas "..pulksteņi redz Rīgu.." autors dizainers Valdis Majevskis ir arī "Origo" lielformāta izstāžu galerijas dizaina autors. Lielformāta galerijā izstādītā dizainera Valda Majevska ekspozīcija "..pulksteņi redz Rīgu.." ataino gan labi pazīstamo, gan mazāk zināmo Rīgas ainavu - tādu, kādu to redz patiesie laika liecinieki - Rīgas nozīmīgākie pulksteņi. Izstādes apmeklētāji varēs aplūkot pilsētu no Doma baznīcas, Pēterbaznīcas un tirdzniecības centra "Origo" laikrāžu skatupunkta, pilsētas ainavas kontrastus rodot dienas un nakts stundās uzņemtos darbos.

Valdis Majevskis uzsver: "Pilsēta nakts gaismās - tas noteikti būs pārsteigums ikvienam! Veidojot izstādi, man bija unikāla iespēja radīt laika liecības no trīs lielākajiem Rīgas pulksteņiem - Doma baznīcas, Pēterbaznīcas un tirdzniecības centra "Origo" laikrāžiem - gan dienas laikā, gan naktī." Ekspozīcijas autors uzsver, ka īpaša pateicība izsakāma Pēterbaznīcas direktorei Mariannai Ozoliņai, kuras atbalsts dizainerim ļāva radoši strādāt un fiksēt laika mirkļus un radīt tik krāšņus šos darbus, un Rīgas Doma pārvaldei."

LR kultūras ministrs Ints Dālderis komentē: "Būtiski ir līdzās pasākumu pieejamībai rūpēties arī par māksliniecisko kvalitāti un arī šo mērķi Origo Summer Stage sasniedz ļoti sekmīgi - divu mēnešu laikā šeit muzicējuši labākie Latvijas vieglās mūzikas žanra mākslinieki, notikuši lielāko vasaras festivālu koncerti, izveidota lielformāta fotogrāfiju izstāde. Man ir patiess gandarījums, ka enerģija, kas saplūst laukumā pie centrālās stacijas, tiek virzīta kultūras gultnē, aicinot cilvēkus kaut uz brīdi apstāties un iedvesmoties."

Latvijas Mākslinieku savienības valdes locekle un "OFORTA ĢILDE" ģildmeistars Nele Zirnīte par "Origo" lielformāta izstāžu galeriju: "Ļoti pozitīvi skatos uz privātā uzņēmuma iniciatīvu publiskā telpā veidot šādu kultūras telpu. Izveidotajā brīvdabas izstāžu galerijā pilsētas viesiem, iedzīvotājiem un vienkāršiem garāmgājējiem paveras lieliska iespēja ieskatīties "atspulgos", vērojot lielformāta fotoattēlus. Acu skatienam pavērušās interesantu un nozīmīgu kultūras pasākumu ainiņas, kas ne tikai dokumentāli iepazīstina, bet arī apliecina prioritātes un kultūras lomu šīs valsts dzīvē. Augstā fotogrāfiju kvalitāte izglītojoši iedarbojas uz skatītājiem, sniedzot gan informatīvo materiālu, gan vizuālo baudu."