Jānis Vīksna f.f.f.Piektdien, 4.februārī Cēsīs, Lielā Katrīnas ielā 28, tika atklāta jauna foto galerija "Foto Draugiem". Galerija izveidota mākslinieku biedrībai "Art Cēsis" sadarbojoties ar studijas "Foto Draugiem" īpašnieku Druvi Meluškānu.

Plānots, ka galerija "Foto Draugiem" atbalstīs jaunos māksliniekus rīkojot foto izstādes, publiskās debates un dažādus radošos vakarus ar ceļojumu iespaidiem videoprejekcijās.

Pirmā, jaunatklātajā galerijā, iemājos fotogrāfa Jāņa Vīksnas izstāde ar neparastu nosaukumu "f.f.f.". Jānis Vīksna mācījies Cēsu Valsts ģimnāzijā, Cēsu pilsētas mākslas skolā, un šī gada janvārī absolvējot Latvijas Kultūras koledžu, ieguva kultūras menedžera izglītību. Cēsniekiem pazīstams ar aktīvu iesaistīšanos kultūras dzīves norisēs - veidojot savas nelielas izstādes, iesaistoties Cēsu mākslas dienās un pilsētas svētku pasākumos. Par savu aizraušanos ar fotografēšanu Jānis Vīksna saka:" Fotogrāfija. Tas ir kā neredzams spēks, kurš ir pārņēmis mani un nepārtraukti silda. Tas ir veids kā parādu savas emocijas, attieksmi un viedokli par cilvēkiem, pasauli un to, kas notiek mums apkārt. Fotogrāfija, tā ir māksla, un es esmu mākslinieks, tātad fotogrāfs. Un jau piecus gadus tas mani nelaiž vaļā, ceru, ka tā būs arī turpmāk."