Foto (Gints Mālderis): Renārs Kaupers un viņa lieta – Jēzus figūriņaPiektdien, 6.februārī, plkst.16.00 Cēsu Izstāžu namā tiks atklāta Ginta Māldera fotogrāfiju izstāde "Mana Lieta", kas būs aplūkojama līdz 8.martam.
Lielizmēra fotogrāfijās redzami Latvijā pazīstami cilvēki, kuri guvuši panākumus dažādās jomās, un šo cilvēku izvēlētas lietas no viņu ierastās privātās vai darba vides. To vidū: Renārs Kaupers, grupas "Prāta vētra" solists, un viņa dekoratīvā Jēzus figūriņa; Mārtiņš Rītiņš, restorāna "Vincents" šefpavārs, ar savu iemīļoto lampu; Normunds Šnē, orķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs un diriģents, un viņa unikālā porcelāna servīze; Toms Grēviņš, radio SWH dīdžejs, un viņa lieta - skaņuplašu atskaņotājs, un citi.

Attēlus papildinās mākslas zinātnieces un izstādes kuratores Andas Bolužas sagatavotās anotācijas, kurās ietvertas dalībnieku atbildes uz jautājumu: "Kāpēc šis dizaina priekšmets Jums ir svarīgs?"

Pirmo reizi izstāde "Mana Lieta" tika eksponēta 2008.gada nogalē Rīgā kā īpašs projekta "Dizains Nākotnē 2009" ietvaros tapis foto projekts. Izstāde guva veiksmīgu publicitāti – tika atspoguļota žurnālos "Dizaina Studija" un "Deko", kā arī saņēma skatītāju atzinību, jo vienlaikus kā dienasgrāmata bija skatāma arī interneta portālā Delfi.

Gints Mālderis fotogrāfijas jomā profesionāli darbojas jau kopš 1990.gadu vidus. Strādājis kā preses fotogrāfs (žurnāls "Ieva", laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze"), fotogrāfijā fiksējis gan ceļojumu piezīmes (izstāde "Es biju Gambijā" u.c.), gan izrādes, piedalījies dažādos kultūras projektos – (Latvijas Nacionālās operas izrāžu "Leļļu opera", "Karmena" autorfotogrāfijas u.c.) un daudzās izstādēs ("Pelnrušķīte" Cēsu mākslas festivālā, "Daba. Vide. Cilvēks." izstāžu zālē "Arsenāls", akcija "Opera. Tilts" u.c.).

Izstādes atbalstītāji: dizaina birojs "Pieci ezeri" un Apgaismes tehnikas vairumtirdzniecība SIA "G – elektro."