4. maijā plkst. 16.00 Siguldas pagasta kultūras namā notiks siguldieša Aivara Irbes fotoizstādes "Ziedi manā dārzā" atklāšana.

"Katru gadu dārzs atver savu ziedu grāmatu. Ir jābūt pacietībai, lai tajā ielūkotos katru dienu, katru nedēļu un katru mēnesi. Uz ziediem var skatīties no tālienes cauri visam dārzam, bet tos var vērot arī tuvplānā. Ziedi, izrādījuši savus krāšņākos tērpus, pamazām pārvēršas citā fāzē un briedē sēklas nākamībai, bet turpat blakus jau plaukst nākošie un tie ir tikpat skaisti, kā tikko noziedējušie. Katrs no tiem uzrunā mūs savā ziedu un krāsu valodā. Tā ir īpaša ziedu valoda, kuru iemācīties palīdz darbs savā dārzā. Katram no tiem ir savs raksturs un noskaņa. Šī ir jau trešā reize, kad esmu uzdrošinājies savus apstādinātos foto mirkļus parādīt izstāžu apmeklētājiem," stāsta daiļdārznieks Aivars Irbe.

Siguldiešu Maigas un Aivara Irbju dārzā pašas pirmās uzzied erantes un sniegpulkstenītes. Maijā zied atragenes - gan baltas, gan rozā, gan zilas un dzeltenas. Vairākas šķirnes ir pašu izaudzētas un ar latviskiem vārdiem reģistrētas starptautiskajā šķirņu reģistrā. A.Irbes 1200 m² lielajā dārzā greznojas arī krūmpeoniju ziedi, tik lieli kā divas kopā saliktas plaukstas! Tomēr galveno vietu dārzā ieņem ļoti plašā mežvīteņu /Clematis/ kolekcija.

Fotoizstāde "Ziedi manā dārzā" Siguldas pagasta kultūras nama izstāžu zālē apskatāma no 4. maija līdz 22. maijam, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 19.00, sestdien un svētdien no plkst. 10.00 līdz 14.00. Ieeja brīva.