Anita Špoģe baronsKrišjāņa Barona muzejā tapusi jauna izstāde - "Baroniela stāsta".

3. septembrī Krišjāņa Barona ielā posmā no Pilsētas kanāla līdz Ģertrūdes ielai norisinājās "Krišjāņa Barona ielas svētki" - kultūras pasākums, ko organizēja biedrība "Barona iela", sadarbībā ar Krišjāņa Barona ielas uzņēmumiem un kultūras iestādēm.

Pasākuma mērķis bija plašākai publikai atklāt Krišjāņa Barona ielas bagāto vēsturi un kultūras mantojumu, demonstrēt ielas daudzveidību un krāšņumu.

Svētkos piedalījās arī Krišjāņa Barona muzejs, Krišjāņa Barona ielā 3-5. Un, protams, paši rīdzinieki.

Kā turpinājums aizvadītajiem ielas svētkiem tapa izstāde "Baroniela stāsta".

"Ja tiek dota viena diena iepazīt kaut ko, ko, iespējams, esi redzējis simtiem reižu, tad sāc skatīties uz visu savādāk. Paverot skatienu augšup, nespēju vien nopriecāties par ēku skaistajām fasādēm, par cilvēkiem, kurus sastapu.

Ar grafiti izkrāsotas sētas, pamestas būves... Barona iela visā tās garumā ir tik neparasti mainīga ar cilvēku un ēku stāstiem piepildīta. Viena diena, no agra rīta līdz vēlam vakaram, nesteidzīgi ļaujot sev izbaudīt šīs ielas īpašo garu, deva man iespēju uz ikdienu paraudzīties citādāk," stāsta izstādes autore fotogrāfe Anita Špoģe jeb Red Jasmin.

Anita Špoģe strādā par pārdošanas menedžeri, bet brīvajā laikā ar fotografēšanu nodarbojas kopš 2000. gada. Kopš 2010. gada regulāri veido fotoreportāžas un fotosesijas ar modeļiem. Nodarbojas arī ar rakstniecību, ir amatierteātra aktrise Ikšķilē un Salaspilī.

Izstāde atvērta līdz 31. oktobrim.

Muzejs atvērts: 11.00-18.00, trešdienās 13.00-19.00, slēgts - pirmdienās, otrdienās

Tuvāka informācija pa tālruni 67284265, e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kā arī mājas lapā http://www.baronamuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv