Foto: Elīna KraceSestdien, 3. decembrī, plkst. 12.00 Ventspils Ziemeļkurzemes amatniecības centrā "Amatu māja" tiks atklāta Elīnas Kraces fotogrāfiju izstāde "Duets".
Izstādē būs apskatāmi pašportreti, kuros galveno lomu spēlē dabas elementi, kurus cilvēks vairāk vai mazāk nevar kontrolēt. Autore izvēlējās duetu starp sevi kā cilvēku un dabu, jo tieši divvientulībā ar dabu autore spēj iedvesmoties un atjaunot izsīkušos spēkus. Fotogrāfijas ir viens no labākajiem veidiem kā uz sevi paskatīties no malas, kas savukārt ļauj sevi iepazīt no vēl neredzētām pusēm.

Elīna Krace ir dzimusi 1990. gadā Ventspilī, kur arī pavadījusi lielāko daļu savas dzīves. Fotografēšanai pievērsās skolas gados un kā savu lauciņu fotogrāfijā atzīst cilvēku portretēšanu dabā. Pēc vidusskolas absolvēšanas devās uz Rīgu, kur šobrīd apgūst fotogrāfiju un kultūras menedžmentu Latvijas kultūras koledžā. Studiju laikā Elīna kopā ar kursa biedriem piedalījusies vairākās grupu izstādēs - "Pašportrets", mākslas dienu "Ziedoņdārza svētki 2010" projekta "Krāsu labirints" ietvaros, kā arī kursa darba izstādē ar aizsākto sēriju "Duets". Arī ārpus koledžas Elīnas darbi ir atzinīgi novērtēti vairākās grupu izstādēs - "Man blakus", "Latvijas daba - mūsu skaistums", LKFA 2009. gada fotokonkursā, "Eiropa manā vasaras fotoobjektīvā", "Pavasaris Latvijā 2010".
Izstādi organizē Elīna Krace sadarbībā ar Ziemeļkurzemes amatniecības centru "Amatu māja" un Latvijas kultūras koledžu.
Izstādes norises laiks: 2011. gada 3. līdz 15.decembris
Izstādes atklāšana: 2011. gada 3.decembrī, plkst. 12.00
Izstādes norises vieta: Ventspils, Ziemeļkurzemes amatniecības centrs "Amatu māja" (Skolas iela 3).
Ziemeļkurzemes amatniecības centrs "Amatu māja" apmeklētajiem atvērts no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00.