Juglas dzīvnieku patversme22.novembrī plkst. 18.00 sadarbībā ar "Juglas dzīvnieku patversmi" sociālajā klubā "Space dog" Rīgā, Vecpilsētas ielā 19 tiks atklāta Evitas Silagailes personālizstāde "Ne viens". Galvenie varoņi ir "Juglas dzīvnieku patversmes" suņi. Caur šīm fotogrāfijām autore aicina palūkoties patversmes suņu gaitās un emocijās, bez kurām nav iedomājama četrkājaino draugu ikdiena.

Izstāde būs par suņiem, par labajām emocijām, kas padara interesantāku viņu dzīvi, bagātina savstarpējās attiecības starp dzīvnieku un cilvēku.

Tas viss sākās tieši 2009.gada 22. novembra vakarā, kad, staigājot pa šaurajām Vecrīgas ielām, es satiku mazu, mīļu kucēnu, kas gulēja kādai nabadzīgai sievietei pie kājām. Redzot šo skatu, man sirds sastinga, bija tāds kā klikšķis, ka šim sunim visu mūžu lemts dzīvot uz ielas. Es nevarēju viņu tur pamest. Tā es devu siltas mājas vienam mazam un nevainīgam kucēnam, kurš šodien ir izaudzis par lielu un staltu mājas sargu, par labu draugu un atbalstu. Domāju mēs katrs varam izdarīt kādu labu un cēlu darbu, ja ne dodot mājvietu, tad vismaz ziedojot kādu naudas summiņu. Izstādes laikā būs pieejama ziedojumu kaste "Juglas dzīvnieku patversmes" suņiem.

Fotogrāfes mērķis ir parādīt pamesto un bez mājām palikušo dzīvnieku patiesumu un mīlestību, kuru tie spētu dāvāt savam topošajam saimniekam, tādējādi aicinot cilvēkus dot mājvietu dzīves nelutinātajiem četrkājainajiem draugiem. Izstādes sekundārais mērķis ir vispārīga dzīvnieku tiesību ievērošanas veicināšana Latvijā.

Izstāde "Ne viens" lieliski parāda dzīvnieka emocionālo stāvokli patversmē. "Tā ir tematiska, emocionāla fotogrāfiju izlase no pēdējā laika projektiem, kas ietver sevī patversmes ikdienu un arī dzīvnieka un cilvēka savstarpējās attiecības," stāsta E. Silagaile.

Fotogrāfe uzskata, ka cilvēks un suns ir labākie draugi, tāpēc ir jāpalīdz tiem, kuri paši to nespēj. Suns jau no pirmsākumiem atrodas ciešākā kontaktā ar cilvēku, nekā jebkura cita cilvēku pieradināta dzīvnieku suga. Nav neviena Zemes nostūra, nevienas cilvēka apdzīvotas teritorijas, kur nebūtu sastopams suns.

Evita Silagaile (dz. 1989.g.) ir fotogrāfe ar pārliecību, ka dzīve ir pilna ar piedzīvojumiem, un pats galvenais ir tos pilnvērtīgi izmantot. Dzīve ir pilna ar dažādiem notikumiem, kas mūsu ikdienu padara īpašu un košu. Māksliniece piedalījusies dažādos projektos ("Eiropas tautu festivāls" 2008.g., "Ķiršu dārzs" 2007.g., "Ziedoņdārza stāsti" 2010.g.), kā arī vairākās kopīgās izstādēs.

Visi interesenti ir mīļi aicināti uz izstādes "Ne viens" atklāšanu klubā "Space dog" (Vecpilsētas ielā 19, Rīgā) 2011.gada 22. novembrī, plkst. 18:00. "Space dog" atvērts darba dienās 12.00-23.00; piektdienās, sestdienās 12.00-03.00.
"Promo" video YouTube.com portālā: www.youtube.com