"Rudens spoguļi" Foto: Madara Židaua 2010Līgatnes novada kultūras namā no 2011. gada 21.novembra - 30.novembrim būs apskatāma jaunās mākslinieces Madaras Židauas fotoizstāde "Rudens spoguļi".
Fotogrāfiju sērijā "Rudens spoguļi" autore attēlo rudens pieskārienu radītās krāsas un ainavu nogludinātos spoguļattēlus ūdens virsmās. Spoguļattēls, tāpat kā fotogrāfija, spēj paildzināt sajūtas, raisīt sarunas un izstarot harmoniju. Šajā izstādē ar fotoaparāta objektīvu ir mēģināts ielūkoties dabas atspulgā, aicinot izstādes apmeklētājus atsaukt atmiņā krāsainās rudens dienas.

Foto izstādes tēma "Rudens spoguļi" autorei radās nejauši, kad maģiskajā 2010.gada 10.oktobrī Cēsu pusē tika uzņemta fotogrāfija "Trīs laivas," kas kļuvusi par galveno fotogrāfiju šai sērijai. Spoguļattēlus šoruden fotogrāfe devusies iemūžināt Līgatnē, Siguldā, Cēsīs, Mālpilī, Nītaurē, Rīgā un pat Vecpiebalgā.
"Rudeni var salīdzināt ar sievieti, tai patīk spoguļoties, kad tā ir visskaistākā, tāpat kā rudenim, kad tas ir viskrāšņākais!" pārdomās dalās fotogrāfiju autore.
Madara Židaua dzimusi 1990.gadā Cēsīs, savus bērnības gadus pavadījusi Līgatnē, bet no 11 gadu vecuma ir Siguldiete. Pašlaik studē fotogrāfiju un kultūras menedžmentu Latvijas Kultūras koledžā. Fotografēt sākusi vidusskolas gados, kad uz to pamudinājis mammas brālis, mākslas fotogrāfs Andris Krievs. Studiju laikā Madara piedalījusies kopā ar kursa biedriem grupu izstādēs - "Pašportrets", "Grīziņkalns", mākslas dienu "Ziedoņdārza svētki 2010" projekta "Krāsu labirints" ietvaros un kursa darbu izstādē ar sēriju "Ģimene".
Izstādi organizē Madara Židaua sadarbībā ar Līgatnes novada kultūras namu un Latvijas Kultūras koledžu.
Izstādes norises laiks: 2011. gada 21.novembris - 30.novembris
Izstādes atklāšana: 2011. gada 21.novembrī, plkst. 19:00
Norises vieta: Līgatne, Līgatnes novada kultūras nama mazā zāle (Spriņģu iela 4, Līgatne, Līgatnes novads).