Bruno AlsiņšNo 10. novembra līdz 11. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs apskatāma Latvijas fotogrāfijas vecmeistara, viena no latviešu melnbaltās ainavas pamatlicēja, Bruno Alsiņa fotogrāfiju izstāde "Latvijas ainavas", kas izvietota abos muzeja stāvos. Otrajā stāvā apskatāma "Latvijas ainavas" I. daļa - cikls "Daugava. Zudušās vērtības", kurā ietverti Daugavas, Staburaga, Pērses, Kokneses pilsdrupu, Rīteres upītes u.c. dabas ainavas. Lielākā daļa attēlu fotografēti laika posmā no 1961.-1964. gadam un ieguvuši ne tikai estētisku, bet arī vēsturisku vērtību, jo dažas no apskatāmajām ainavām realitātē vairs nav sastopamas.

Trešajā stāvā izvietota "Latvijas ainavas" II. daļa, kurā ietilpst Latvijas dabas ainavas ar lauku, pļavu, mežu, ezeru u.c. motīviem. Pašam autoram vismīļākās ir ainavas ar ozoliem un stārķiem, kā arī veciem, nokaltušiem kokiem - dabas veidotām skulptūrām. Fotogrāfs, savulaik ceļojot pa Latviju un nodarbojoties ar ūdens tūrismu, izveidojis vērienīgu Latvijas dabas ainavu fotoarhīvu.
Bruno Alsiņš dzimis 1932. gadā. Fotografēt autors sācis 1948./1949. gadā, izmantojot "Fotokor" plašu fotoaparātu un fotogrāfijas izgatavojot kontaktkopēšanas ceļā. Kā vienu no saviem padomdevējiem fotogrāfijas jomā Bruno min fotogrāfu Janu Tihonovu. Kopš 1962.gada 28.marta, Bruno Alsiņš ir fotokluba "Rīga" biedrs. Fotogrāfs piedalījies 450 grupu fotoizstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī sarīkojis 28 personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Spānijā un citviet pasaulē. 1988. gada martā Bruno Alsiņš saņēma Starptautiskās fotomākslas federācijas titulu ESFIAP. 1992.gadā fotogrāfs kļuva par Mārtiņa Buclera prēmijas laureātu, bet 1993.gadā saņēma Amerikas latviešu fotogrāfa Artura Virsnieka balvu.

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 10. novembrī, plkst. 17, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8.