Barrio Infancia. Foto: Andrejs KalnačsNo 4. novembra Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerija Alberta ielā 13 gaida apmeklētājus mākslinieka Andreja Kalnača personālizstādē Barrio Infancia (spāņu valodā - Rajons Bērnība). Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Ieva Astahovska.

Izstādē A. Kalnačs veido savdabīgu kolāžu, kombinējot fotogrāfijas no diviem ceļojumiem uz Kubu, kā arī sava tēva pagājušā gadsimta 60. gadu sākuma darbus. Skatītāji būs liecinieki ļoti personiskai odisejai starp pagātni un šodienu, kur savienojies mākslinieka bērnības laiks, 20. gs. 50. gadu nogale un 60. gadi Padomju Savienībā, kā arī šodienas dzīve, īpaši atgriešanās sociālisma "muzejā" Kubā.

Mākslinieks A. Kalnačs komentē izstādi intervijā portālam Arterritory: www.arterritory.com/434-andreja_kalnaca_bernibas_rajons_baltezerskuba/

"Izstādes idejas pamatā - sajūta, it kā Brīvības salā es būtu atguvis pazudušo dārgumu lādīti ar bērnības spēļlietām, gluži kā vecais vīrs filmā "Amēlija". ...Tieši Kubā es atkal saskāros ar idealizēto 60. gadu pasauli - vienkāršiem un spēcīgiem cilvēkiem, brīvības cīnītājiem, kosmosa iekarotājiem," par izstādes ieceri stāsta A. Kalnačs.

LMC Ofisa galerija atrodas Rīgā, Alberta ielā 13.

Ieeja izstādē bez maksas. Izstāde skatāma visu novembri.

Darba laiki: darbadienās no 12.00 - 18.00

Plašāka informācija: www.lcca.lv