Sestdien, 15.oktobrī, plkst. 16:00 Spāņu kultūras centrā Séneca (Rīgā, Elizabetes ielā 18, 3. stāvs) tiks atklāta foto izstāde par Latviju un Spāniju divu brīvprātīgo jauniešu skatījumā.

Izstādes autori ir divi jaunieši, Liene Ratniece un Rauls Martins Amesaga, kuri savos fotodarbos atspoguļo savu Eiropas Brīvprātīga Darba (EBD) pieredzi un to, kas viņus visvairāk pārsteidza, dzīvojot EBD projekta valstī - respektīvi, Spānijā un Latvijā. Fotogrāfiju autori atzīst, ka galvenā izstādes ideja ir dalīties ar savu EBD pieredzi un iespaidiem, kā arī vienot spāņu un latviešu kultūras, izceļot kopīgo un atšķirīgo.

Atklāšanas pasākums un izstādes apmeklējums ir bezmaksas. Izstāde būs apskatāma līdz 18. novembrim - tātad no Spānijas Civilizācijas dienas svētkiem (kas tiek atzīmēti 12. oktobrī) līdz Latvijas neatkarības gadadienai.

Liene un Rauls ir piedalījušies Eiropas Savienības programmas "Jaunatne darbībā" 2. apakšprogrammā - "Eiropas Brīvprātīgais darbs". Liene EBD projekta ietvaros pavadīja 11 mēnešus Ziemeļspānijā, Galīsijas reģionā, strādājot jauniešu centrā. Savukārt, Rauls sava EBD projekta ietvaros strādājis biedrībā "Eiropas Kustība Latvijā". Tas, ka citā valstī pavadīts salīdzinoši ilgs laiks, abiem jauniešiem ļāva iepazīt tuvāk gan projekta uzņemošās valsts, gan arī savas dzimtenes sabiedrību, valodu un kultūru, kā arī tās salīdzināt, novērtējot to dažādību un līdzības.

Izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Spāņu kultūras centru Séneca, Eiropas Kustību Latvijā. Izstāde ir finansēta ar Eiropas Komisijas atbalstu.

Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertas informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.