Otrdien, 29. aprīlī plkst. 15.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā atklās foto izstādi "Czech Press Photo 2007" . Tajā apskatāmas 60 fotogrāfijas, kuras izvēlētas no 228 fotogrāfu 3104 darbiem.
Konkurss un tam sekojošā izstāde Czech Press Photo regulāri notiek no 1995. gada. Tās mērķis ir sniegt iespēju sabiedrībai kļūt par iepriekšējā gada ievērojamāko notikumu aculiecinieku – tā, kā tos saskata Čehijas un Slovākijas Republikās profesionālie žurnālisti. Ar konkursa palīdzību žurnālisti tiek motivēti savā ikdienas stereotipu pilnajā darbā atrast personīgu pieeju, tādā veidā stimulējot fotogrāfijas attīstību. Czech Press Photo dod iespēju publicēt arī to, kas nav atradis vietu laikrakstu un žurnālu lappusēs.

Tāpat kā katru gadu, arī šogad fotogrāfijas ir pagājušā gada dzīves un pasaules spogulis. Varbūt vairāk kā iepriekšējos gados tajās atspoguļojas cilvēka intīmās drāmas un arī visas sabiedrības problēmas. Izstādē fiksēti mirkļi no sporta un mākslas pasaules, kā arī apskatāmi dabas foto.

Fotogrāfiju izstādes aizbildņi ir Čehijas Republikas prezidents un Prāgas pilsētas mērs. Tās ceļojumu ārzemēs nodrošina Čehijas Republikas Ārlietu ministrija.