No 23. septembra līdz 11. oktobrim Galerijā „Centrs" būs skatāma fotogrāfa Aleksandra Mariničeva foto izstāde "Zemūdens ekspedīcija". Atklāšana notiks 23. septembrī sešos vakarā. Tūlīt pēc tam tiks prezentēts arī autora lielformāta zemūdens foto kalendārs 2009. gadam.

Vai jūs esat redzējuši Jēzu ar pārgrieztu rīkli? Patiesībā tas ir optisks efekts zem ūdens 36 metru dziļumā. Šo figūru uz Vidusjūras gultnes savulaik novietoja slavenais pētnieks Žaks Īvs Kusto, lai godinātu bojā gājušos jūrā.
Kā izskatās krāsainā klaunzivis, kas šiverē maigo ūdensaugu jūklī? Cik daudz mistikas piemīt applūdināta dzintara karjera gultnei? Kāds izskatās papuasu laivas dibens, ja esat ieniris Klusajā okeānā?

Tas nebūs kārtējais bezpersoniskais kalendārs, kādus katru gadu varam ieraudzīt grāmatveikalos. Tas būs pirmais šāda veida poligrāfijas un fotogrāfijas meistardarbs Baltijas valstīs.

Par autoru: Aleksandrs Mariničevs ir pašmāju fotogrāfs, kuram zemūdens fotografēšana ir vaļasprieks. Ilgus gadus viņš fotografēja tikai savam priekam. Tikai pēdējā laikā, draugu mudināts, sāka piedalīties dažādās starptautiskās izstādēs, kur guva labus panākumus. Lai neturētu sveci zem pūra, tapusi šī izstāde un kalendārs. Ar tā palīdzību jūs varēsiet kaut nedaudz ielūkoties noslēpumainajā, vēl neizzinātajā, bet tik aizraujošajā zemūdens pasaulē.