1000 jūdzes MjanmāLTV 7 raidījumu cikla ekspedīcija "1000 jūdzes" atgriezusies no Mjanmas (Birmas). 17.martā Zaķusalā tiek atklāta fotoizstāde: "Bildes no 1000 jūdžu ekspedīcijas Mjanmā". Izstāde būs apskatāma līdz aprīlim Zaķusalas krastmalā 3, Latvijas Televīzijas ēkas vestibilā. Fotogrāfiju autori - radio SWH dīdžejs Egons Reiters un ceļotājs Edgars Zaķis.
Egons Reiters: "Mēs nevarējām neizmantot šajās bildēs iemūžināto siltumu, lai vismaz nedaudz pasteidzinātu siltāka laika iestāšanos un kausētu jau tik apnikušo sniegu un ledu. No Mjanmas attēlos atvestie + 38 C grādi noteikti palīdzēs arī Latvijā atnākt pavasarim. Gandrīz 20 bildes ar šādu temperatūru kopā saskaitot ir spēks! Atkausēs ne tikai sniegu, bet arī skatītāju sirdis pavasarim!"

Edgars Zaķis: "Būtiskākais, ko esam atveduši no Mjanmas, ir gluži jauna informācija par šo zemi. Iepriekš likās, ka Latvijā līdzīgi kā visā rietumu pasaulē Mjanma tiek uztverta tikai kā viena no "ļaunuma" valstīm ar aisņainu militāru režīmu, nabadzību un iedzīvotāju apspiešanu. Izbraukājot tūristiem nepieejamus valsts nostūrus un iepazīstoties ar vietējo dzīves veidu, nācās secināt, ka šie priekšstati ir stipri pārspīlēti."

1000 jūdžu ekspedīcija Mjanmā atradās 20 dienas un, veicot vairāk kā 3000 kilometrus garu maršrutu, nokļuva ne tikai līdz galvenajiem šīs valsts kultūras un vēstures pieminekļiem, bet arī devās uz iebraucējiem slēgtajām teritorijām, lai redzētu , kā patiesībā dzīvo un ko domā cilvēki šajā maz pazīstamajā Āzijas valstī.

Pilnīgs ceļojuma atspoguļojums būs skatāms LTV 7 raidījuma "1000 jūdzes Mjanmā" 10 sēriju ciklā no š.g. 10. aprīļa.

Papildus informācija www.qfilma.lv/mjanma.html