10.martā Varšavā, biedrībā Wspólnota Polska (Poļu kopiena), vēstnieks Alberts Sarkanis un biedrības prezidents Macejs Plažinskis (Maciej Płażyński) atklāja Kšištofa Hejkes fotogrāfiju izstādi Latgale – Latvijas poļu novads. Apjomīgās ekspozīcijas krāsu fotogrāfijās parādītas Latgales vietas un dabas skati, Daugavas krastos dzīvojošo poļu portreti vairākās paaudzēs, dokumenti, baznīcas un saglabājušies kultūras pieminekļi, kas liecina par poļu kultūras klātbūtni vairāku gadsimtu garumā. Latgale, zināma kā senā Poļu Livonija, ir iezīmīga visas Polijas vēsturē, ar to saistīta Zībergu-Plāteru, Manteifeļu, Vīzenhofu, Tīzenhauzenu, Borhu, Hilzenu, Līvenu, Molu dzimtu gaitas un darbība.

Izstāde izvietota līdz marta beigām biedrības namā un blakus tam ārpusē Krakowskie Przedmieście ielā 64. Izstāde sagatavota ar biedrības un Varšavas Viduspilsētas rajona atbalstu.

Kontaktiem:
Latvijas Republikas vēstniecība Polijas Republikā
19 Królowej Aldony Str. 03-928 Warsaw, Poland
Telefons (48) 22 617 43 89
Fakss (48) 22 617 42 89
E-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.