mākslas dienas Cēsīs 2009Mākslas dienu ietvaros, 25.aprīlī, plkst. 13:00 Cēsīs Pils parkā tiks atklātas četras jaunas fotoizstādes, kuru autori ir Cēsu fotogrāfi - Inga Bērziņa, Jānis Vīksna, Artūrs Daukulis un Māris Buholcs. Autori šoreiz izvēlējušies cēsniekus un pilsētas viesus pārsteigt, izvēloties mākslas darbiem neierastas, taču publiski pieejamas apskates vietas.

Fotogrāfes Ingas Bērziņas darbi - grūtnieču foto - būs apskatāmi Cēsu rajona centrālās slimnīcas Dzemdību nodaļā, Slimnīcas ielā 1. Ar Jāņa Vīksnas foto veikumu varēs iepazīties Cēsu tirgus pārtikas nodaļā, bet Artūrs Daukulis savu fotogrāfiju mājas atradis Cēsu publiskajā pirtī, Vaļņu ielā 29/31. Savukārt Māra Buholca uzņemtos dabasskatus varēs aplūkot Cēsu pils parka tualetē.

"Meklējot jaunas idejas un iespējas, kā uzrunāt auditoriju, šoreiz izvēlējāmies izdaiļot pilsētas publiski pieejamās vietas, kurās cilvēki iegriežas savās ikdienas gaitās, lai šīs nodarbes padarītu interesantākas un iepriecinātu cēsniekus," stāsta viens no idejas autoriem Māris Buholcs. "Darbi būs apskatāmi ne tikai mākslas dienu laikā, bet arī pēc tam un priecēs apmeklētājus līdz brīdim, kad radīsies jaunas ieceres. Ir doma šo ideju attīstīt un turpināt. Piemēram, grūtnieču foto slimnīcā ar laiku varētu nomainīt ar bērnu fotogrāfijām. Tāpat esam plānojuši atrast jaunas pilsētas vietas, kuras var izdaiļot ar fotogrāfiju."

Izstāžu izveidi atbalsta Cēsu pilsētas dome un Cēsu kultūras centrs.

Papildus informācija:

Māris Buholcs
Tālrunis: 26525794
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.