pilsētas sejaNo 9. līdz 22.jūlijam Rātsnama 5.stāva vestibilā ir apskatāma Kērnsas (Austrālija) sadraudzības pilsētu fotoizstāde "Pilsētas seja". Izstādes atklāšanā piedalījās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāts Viktors Gluhovs un Kērnsas Sadraudzības pilsētu komitejas pārstāve Lona Vaita (Lone White).

Šī izstāde 2009.gadā tika rīkota Rīgas sadraudzības pilsētā Kērnsā (Austrālija) un ietver attēlus, kas uzņemti visās dalībpilsētās vienā konkrētā dienā 24 stundu laikā, attēlojot pilsētas dzīvi.

Izstāde ir Kērnsas iniciatīva un ir otrā izstāde, kurā piedalās visas septiņas Kērnsas sadraudzības pilsētas. 2008.gadā Kērnsā notika keramikas izstāde "Earth Links", kurā Rīgu pārstāvēja sīkplastikas ekspozīcija. 2009.gadā fotogrāfiju izstādē "Face of a Sister City" Kērnsas iedzīvotājus iepazīstināja ar fotogrāfijām no Rīgas, kas uzņemtas 2009.gada 2. un 3.maijā. Savukārt 2010.gadā tiek organizēta tekstilmākslas izstāde "Fibers of Life" un patlaban Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā tiek koordinēta Rīgas tekstilmākslinieku darbu izvēle un sagatavošana nosūtīšanai uz Kērnsu šā gada rudenī.

Rīgas un Kērnsas sadraudzības līgums parakstīts 1990. gadā un tajā paredzētās sadarbības jomas ir vides aizsardzība, izglītība, sports, tūrisms, mūzika un māksla. Līdz šim lielā attāluma dēļ sadarbība nav bijusi ļoti aktīva. Kērnsas delegācijas apmeklējušas Rīgu pilsētas 800. gadadienas svinībās (2001.gadā), 41.EIROPIĀDES (2004.gadā) un izstādes un konferences "WaterfrontExpo 2005" (2005.gadā) laikā. Savukārt Rīgas domes pārstāvji 2004.gadā, atsaucoties Kērsnas uzaicinājumam, piedalījušies Kērnsas ostas jaunā rajona atklāšanā.

Informāciju sagatavoja: A.Lūse, 67026104