Tematiskā cikla "Krājums" ietvaros kim? visus interesentus aicina apmeklēt diskusiju "Laikmetīgās glezniecības, fotogrāfijas un tēlniecības krājuma izveide. Fokuss: Vācija", kas norisināsies 24. augustā plkst. 19:30.

Diskusiju piedāvā kim? sadarbībā ar kuratoru un mākslas ekspertu Norbertu Vēberu (Norbert Weber) no Vācijas. Tajā piedalīsies Galerie Neue Meister (Drēzdene) direktors un neskaitāmu mākslas grāmatu autors Dr. Ulrihs Bišofs (Dr. Ulrich Bischoff), kā arī Kunstmuseum Dieselkraftwerk Cottbus (Kotbusa) direktore Dr. Perdita fon Krafta (Dr. Perdita von Kraft). Diskusijas ietvaros kim? viesi analizēs veiksmīgas laikmetīgās mākslas darbu kolekcijas veidošanas pamatprincipus un rosinās ideju apmaiņu par topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma attīstību.

Galerie Neue Meister ir viens no nozīmīgākajiem modernās mākslas muzejiem Vācijā. Tā krājumā ir aptuveni 2500 19. un 20. gs. gleznu, kuru autoru vidū ir virkne pazīstamu mākslinieku. No tiem vislielāko uzmanību piesaista vācu romantisma pārstāvji Kaspars Dāvids Frīdrihs (Caspar David Friedrich) un Gerhards Rihters (Gerhard Richter). Tāpat nozīmīga krājuma daļa veltīta vācu impresionistiem un ekspresionistiem.

Savukārt Kunstmuseum Dieselkraftwerk Cottbus krājumā ir 16 000 gleznu, skulptūru, grafiku, fotogrāfiju un plakātu kolekcija. Kopš 1997. gada muzeja uzmanības centrā ir dabas, ainavas un vides tēmas. Kunstmuseum Dieselkraftwerk Cottbus pārstāv tādus māksliniekus kā Andreass Gurskis (Andreas Gursky), Jans Kosters (Jan Koster) un Edvīns Zvakmans (Edwin Zwakmann).

Diskusija notiks kim? mītnē Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, angļu valodā.

Ieeja bez maksas.