Dienvidu jūras dabas muzejāNo 1. līdz 25. oktobrim žurnāls GEO un Latvijas Dabas muzejs piedāvā apskatīt starptautisku foto izstādi "Dienvidu jūras". Tā ir unikāla iespēja klātienē iepazīt Melanēzijas salu reģiona eksotisko pasauli - dabu, tradīcijas, cilvēkus un noskaņas, kas atklājas pasaules atzinību guvušu GEO fotoreportieru Romāna Bezjaka, Paskāla Metra un Džordža Šteinmeca vairāk nekā 70 fotogrāfijās. Apraksti pie katras fotogrāfijas sniedz ļoti plašu iespaidu un, savijoties kopā, pārvērš izstādi par ceļojumu neklātienē.

Dienvidjūru ekspedīcija uzskatāma par vienu no visu laiku iespaidīgākajiem žurnāla GEO projektiem. Ne tikai pats ceļojums, kas ilga 18 nedēļas, bet arī pusotru gadu ilgais sagatavošanās process - loģistikas plānošana, transporta līdzekļu sagatavošana, komandas komplektēšana, meteoroloģisko datu pētījumi un uzziņu arhīvu izpēte - padara šo ekspedīciju unikālu.

Tikopia, Vanikoro, Veljalavelja, Kirivina - šie ir tikai daži no ekspedīcijas pieturas punktiem pa reģionu, kas, raugoties no mūsu skatupunkta, uzskatāms par visattālāko pasaules nostūri. Ekspedīcijas maršruts bija sadalīts trīs posmos, tas veda pa Klusā okeāna dienvidu daļu no Vanuatu, cauri Zālamana salām līdz pat Papua-Jaungvinejas dienvidaustrumos esošajām Trobriana salām. Tā ir Dienvidu jūru mežonīgākā daļa, kuras iedzīvotāju dzīvesveidu no Havaju salu civilizācijas un Taiti un Bora-Bora salu komerciālās eksotikas šķir gaismas gadi.

"Iespējams, kādam izstāde sagraus romantiskās ilūzijas par Dienvidu jūrām, bet citiem radīs nepārvaramas ilgas nokļūt šai tālajā planētas nostūrī," atzīst žurnāla GEO galvenais redaktors Kaspars Ozols.

Izstāde no Latvijas tālāk dosies uz Lietuvu un Igauniju, un šo izstādes ceļojumu nodrošina transporta un loģistikas kompānija DHL, kas spēj piegādāt sūtījumus arī uz tik eksotiskiem reģioniem kā Melanēzija.

Šī gada sākumā Rīgā, Latvijas Dabas muzejā bija apskatāma GEO starptautiskā foto izstāde "Mūsu planētas daudzveidība", kas guva lielu apmeklētāju interesi un ļoti pozitīvas atsauksmes.

Žurnāls GEO iznāk 20 pasaules valstīs, pirmais tā numurs iznāca Vācijā 1976.gadā. Kopš iznākšanas žurnāls ātri iekaroja lasītāju uzticību, šobrīd tam ir vairāk nekā 12 miljoni lasītāju katru mēnesi. Latvijā žurnāls GEO iznāk kopš 2008. gada maija. Žurnāla GEO "firmas zīme" nenoliedzami ir pasaules labāko meistaru izcilās fotogrāfijas un aizraujošas reportāžas, kas lasītājam rada patiesu klātbūtnes efektu.

Apmeklētājiem izstāde pieejama: no 1. līdz 25. oktobrim.

Ieejas maksa: 1,20 Ls / 0,50 Ls / 0,30 Ls, grupām 20 % atlaide.