Adris Zēgners Signum florentisŠis Advents ir tik silts, ka šķiet, vēl ilgi nesagaidīsim leduspuķes logos, toties Ventspils teātra nama "Jūras vārti" izstāžu zāle mūs priecēs ar krāšņu ziedu kolekciju. Ceturtdien, 3.decembrī, plkst. 18:00 "Jūras vārtu" pirmā stāva izstāžu zālē tika atklāta fotogrāfa Andra Zēgnera personālizstāde "Signum florentis" jeb "Ziedošā zīme".

Mākslinieks Andris Zēgners ir ar starptautisku radošās darbības pieredzi. Latvijā viņa darbu personālizstādes ir notikušas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ("Topogrāgfija"), Ārzemju mākslas muzejā ("Neredzamā klātbūtne"), Latvijas Fotogrāfijas muzejā ("Re-vīzija"), kā arī citur. A. Zēgnera daiļradei ir raksturīgi fotogrāfiju cikli, kuros viņš apskata, izpēta un fiksē fotogrāfijā dažādu dabas elementu un objektu virsmas tuvplānā. Tādejādi autors iegūst neparastu formas un materialitātes atklāsmi, jaunu vizualitātes pieredzi, kas ļauj uz ierastām lietām palūkoties kā no jauna. Darbu kolekciju "Signum florentis" autors ir veidojis pēdējo divu gadu laikā, un līdz šim Latvijā tie eksponēti tikai Rundāles pilī pagājušajā vasarā.

"Andris Zēgners ir pratis ieraudzīt puķi tā, kā mēs to neredzam. Tas ir atklājums mums, un tā ir ne tikai skaista optiska vīzija, skaists foto ar elegantu kompozīciju, ar brīnišķīgi izsvērtām krāsām, kur viss ir dizainēts nevainojami jau pašā kadra brīdī, bet tur ir kas vairāk. Tā ir mācība mums, atgādinājums mums ieraudzīt pasauli uzmanīgāk", atzīst Rundāles pils direktors Imants Lancmanis.

"Jūras vārtu"ekspozīcijā tiks atklāti ziedu portreti lielformāta (110 x 90cm) fotogrāfijās. Autors šajos darbos aicina aplūkot ziedu tuvplānā, ziedu kā zīmi, kā pārsteidzošu harmonijas simbolu, jo katrs zieds ir Dieva mākslas darbs.

Teātra nams ikvienam apmeklētājam ir atvērts katru dienu no plkst. 8:00 līdz 20:00, ieeja izstādē - bez maksas!

Izstāde "Signum florentis" Ventspilī būs apskatāma līdz 2010.gada janvāra sākumam.

Vairāk par mākslinieku: www.zegners.com.