Jaunu iespēju laika pavadīšanai oktobra sestdienās piedāvā "Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs", "Latvijas Fotogrāfijas muzejs" un "Mencendorfa nams. Rīdzinieku 17.-18.gs. māja - muzejs". Sestdienās, no 3. - 24. oktobrim, muzeji aicina uz nodarbībām lieliem un maziem "Mācīsimies kopā! Ar prieku uzzini un nāc atkal!" par īpaši draudzīgām biļešu cenām.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 3. oktobrī plkst. 13.00 notiks pirmās cikla nodarbības "Kā mācījās senajā Rīgā" un "Meklēsim dzīvnieku atveidojumus Krustejā!", Latvijas Fotogrāfijas muzejā 10. oktobrī plkst. 13.00 - "Senā fotogrāfijas recepte", Mencendorfa namā. Rīdzinieku 17.-18.gs. mājā - muzejā 17. oktobrī plkst. 13.00 - "Sadzīve senajā rīdzinieku namā", Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 24. oktobrī plkst. 13.00 - "Personības vizuālais tēls toreiz un tagad. Noderīgi padomi tā veidošanā".
Nodarbības paredzētas, lai, apvienojot patīkamo ar lietderīgo - atpūtu, izglītošanos, kopābūšanu ar ģimeni, draugiem vai domubiedriem, gūtu pozitīvu impulsu spektru.

Programma

Rudens sestdienas lieliem un maziem MĀCĪSIMIES KOPĀ!
Ar prieku uzzini un nāc atkal!
3. - 24. oktobris
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā,
Latvijas Fotogrāfijas muzejā,
Mencendorfa namā. 17.-18.gs. rīdzinieku mājā - muzejā

3. oktobrī plkst. 13.00 - Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

"Kā mācījās senajā Rīgā"
Iejūtoties viduslaiku skolēna tēlā un izspēlējot vienu dienu Rīgas Domskolā, nodarbības dalībnieki gūs priekšstatu, kā zināšanas guva viduslaiku rīdzinieki, kādi mācību priekšmeti bija jāmācās. Mācīties "boksterēt", rakstīt uz vaska plāksnītēm, pareizi turēt spalvaskātu - arī to varēs pamēģināt. Ja nebūs klausīšanas, bargais skolotājs var sodīt ar tupēšanu uz zirņiem vai rīkstēm...
Muzeja arheoloģijas nodaļas speciālisti iepazīstinās ar viduslaiku rakstāmpiederumiem - stiliem no muzeja krājuma.

"Meklēsim dzīvnieku atveidojumus Krustejā!"
Nodarbība vecākiem ar pirmskolas un jaunāko klašu vecuma bērniem.
Nodarbība notiks Rīgas Doma Krustejā. Pašiem mēģinot atrast dzīvnieku atveidojumus gan priekšmetos, gan Krustejas arhitektūras detaļās, kā rotaļājoties, nodarbības dalībnieki iepazīsies ar Krustejas vēsturi un arhitektūru, apskatīs tur izstādītos lielgabalus un pieminekļus.

10.oktobrī plkst. 13.00 - Latvijas Fotogrāfijas muzejā

"Senā fotogrāfijas recepte"
Muzeja darbinieki demonstrēs materiālus un ierīces no fotostudijām iepriekšējos gadsimtos - stikla plates, stereoskopus, fotokameras un citus senus piederumus. Speciālisti atklās, kur meklējama fotogrāfijas nozīmība cauri gadsimtiem, bet fotogrāfe Astrīda Meirāne sniegs receptes, kas joprojām tiek izmantotas salonā, fotografējot cilvēkus.
Dalībnieki aicināti ņemt līdzi foto kameras.

17. oktobrī plkst. 13.00 - Mencendorfa namā. 17.-18.gs. rīdzinieku mājā - muzejā

"Sadzīve senajā rīdzinieku namā"
Nodarbības dalībnieki tiks iepazīstināti ar 17.-18.gs. rīdzinieku ikdienas dzīvi, iejūtoties viņu lomā. Nodarbības laikā būs iespēja iepazīsties ar ikdienas norisēm senā rīdzinieka dzīvē, piemēram, ēdiena gatavošana, svēršana, mērīšana, amatniecības darbi, telpu uzkopšana, gatavošanās svētkiem.

24. oktobrī plkst. 13.00 - Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

"Personības vizuālais tēls toreiz un tagad. Noderīgi padomi tā veidošanā"

Nodarbības dalībnieki gūs ieskatu 19.-20. gs Rīgas frizieru amata noslēpumos un tā laika modes pasaulē. Šodienas friziermeistari demonstrēs savu amatprasmi. Stilista sniegtie padomi noderēs personīgā stila veidošanā.

ĪPAŠI DRAUDZĪGA nodarbību cena!!!
Katra nodarbība pieaugušajiem - LVL 1,- ; skolēniem - LVL 0,40

Informācija:

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs
Adrese: Palasta iela 4
Tel.: 67356680 ; 67356676
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.rigamuz.lv

Latvijas Fotogrāfijas muzejs
Adrese: Mārstaļu iela 8 (ieeja no Alksnāja ielas)
Tel.: 67222713
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.fotomuzejs.lv

Mencendorfa nams. Rīdzinieku 17.-18. gs. māja - muzejs
Adrese: Grēcinieku iela 18
Tel.: 67222636
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
mencendorfanams.com