LDM Didzis PakalnsLatvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē no 21. marta līdz 1. aprīlim būs aplūkojama žurnāla "Medības. Makšķerēšana. Daba" jeb MMD galvenā redaktora Didža Pakalna fotoizstāde.

Izstādē būs aplūkojamas 40 lielformāta fotogrāfijas. Tapušas unikālajā Latvijas, Norvēģijas, Anglijas, Skotijas, Itālijas, Francijas un Čehijas dabā. Izstādes nosaukuma izvēli autors pamato ar nepieciešamību apstāties saspringtajā ikdienas ritmā un ievilkt elpu, palūkoties, kas notiek apkārt. "Apstāties. Ieklausīties. Ieskatīties... Šādi top arī manas fotogrāfijas," teic izstādes autors.

D. Pakalns fotografē jau kopš 10 gadu vecuma. Kopš 1982. gada darbojas žurnālistikā, un nu jau 18 gadus viņš ir žurnāla "Medības. Makšķerēšana. Daba" (MMD) galvenais redaktors. Viņa lielākā ārpusdarba aizraušanās ir dabas fotogrāfija. Un, lai arī šo kopā ar visīstākajiem dabas ļaudīm pavadīto gadu laikā ir iekrājis pamatīgu foto pieredzi, sevi par fotogrāfijas profesionāli neuzskata, drīzāk sauc sevi par sava kolēģa Latvijas izcilākā dabas fotogrāfa Andra Eglīša uzcītīgu skolnieku.

2012. gada marta beigās D. Pakalns svin apaļu – 50 gadu jubileju. Šis notikums ir pienācīgs iemesls starpelpai – izstādei, kurā gan skatāmas vien pēdējo piecu gadu laikā tapušas fotogrāfijas. Taču galvenokārt autors vēlas ar izstādes fotogrāfijām pastarpināti rosināt apmeklētājus ienirt daudzveidīgajā dabas izpausmju burvībā. "Ceru, ka izstādē eksponētās fotogrāfijas to vērotājam ļaus līdzizdzīvot manis dabā gūtos mirkļa iespaidus un vienlaikus radīs vēlmi pēc turpinājuma, rosinot skatītāju pašam meklēt citus – nu jau savus – unikālos mirkļus savvaļas dabā. Un ja kaut dažiem vērotājiem šī vēlme rosinās reizēm apstāties savā modernās dzīves skrējienā, ieskatīties un ieklausīties, un varbūt sākt pārvērtēt uzskatu "cilvēks – dabas karalis", šīs izstādes mērķis būs sasniegts," teic Didzis Pakalns.

Izstāde apskatāma no 21. marta līdz 1. aprīlim

(pirmdienās, otrdienās – muzejs slēgts).

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!