Ata Meiberga jubilejas izstāde "Gadalaiki"Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) skatāma Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka, pensionēta policijas pulkveža Ata Meiberga fotogrāfiju izstāde "Gadalaiki".

Atis Meibergs par sevi un izstādi: "Atskatoties uz nodzīvotajiem gadiem jāsaka, ka līdz šim man vienmēr ir laimējies. Jau tas, ka esmu aculiecinieks tam, kā Latvija atguva savu neatkarību un pats personīgi varēju piedalīties šajos procesos.

Pēc Latvijas neatkarības pasludināšanas 1990.gada 20.jūnijā, Maskavā notika PSRS Iekšlietu ministrijas darbinieku tēlotājas mākslas izstāde. Būdams milicijas apakšpulkvedis un saņemot no PSRS Iekšlietu ministra Borisa Pugo laureāta diplomu un balvu, es apbalvošanas ceremonijas laikā parastā teiciena vietā: "Kalpoju Padomju Savienībai” sacīju: "Cīnos par brīvu un neatkarīgu Latviju". Tas tolaik bija liels izaicinājums.

Manā dzīvē ir bijušas divas lielas nodaļas – sports un darbs iekšlietu sistēmā, divi vaļasprieki – gleznošana un fotografēšana. Mācīdamies Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā un vienlaicīgi strādājot par fotokorespondentu laikrakstā "Sports", ieguvu labas organizatoriskā darba iemaņas. Darbu sportā nomainīja dienests Iekšlietu ministrijā, kur noderēja PSRS Iekšlietu ministrijas Minskas augstākā skolā iegūtā juridiskā izglītība.

1991.gada jūnijā tika atklāts Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta mācību centrs Kauguros, Jūrmalā, kuru, pēc tajos laikos neierastas tradīcijas, iesvētīja mācītājs Juris Rubenis. Šīs mācību iestādes izveide bija mans mūža ieguldījums tikko neatkarību ieguvušās Latvijas Valsts labā. Paveikts līdz aiziešanai pelnītā atpūtā tika daudz - izveidota mācību iestāde jauno kārtības sargu apmācībai, izstrādāta apmācību programma un trīspadsmit gadus vadīts šis apmācību process, meklējot jaunu pieeju, atbilstošu neatkarīgās Latvijas valsts vajadzībām un prasībām.

Ja esi bijis aktīvs visu laiku, tad aizejot pensijā jau nevar tā apstāties. Aktīva līdzdalība Tautas tēlotājas mākslas izstādēs un fotostudijā "Aspazija" palīdz saglabāt možumu.

Savu artavu manā radošā izaugsmē deva mākslinieks Harijs Blunavs, kurš daudzus gadus vadīja Tautas tēlotājas māksla studiju "Kolorīts". Viņa filozofiskā doma: "Meklējot daiļo, saplūst ar pasauli, lai tuvotos mūžības domai. Māksla ir dzīves plūdums mīlestībā ar straujiem pagriezieniem, kāpumiem un kritumiem, bet rezultātā viss iespētais un paveiktais".

Šī izstāde ir kā atskaites punkts pēdējo gadu dabas vērojumiem. Saulrieti liek man pavadīt katru aizvadīto dienu un vērot dažādību mākoņu spēlēs vakarīgajās debesīs un ieklausīties jūras nemitīgajās šalkās".