foto Kārlis PakārklisNo 9.jūlija Mencendorfa namā apskatāma Kārļa Pakārkļa fotoizstāde “Sauja mirkļu".

Par autoru – Kārlis Pakārklis dzimis 1951. gada 29. jūnijā, absolvējis Rīgas 3. Tehnisko skolu kā konstruktors – rasētājs. Viņa apzinātā foto dzīve sākās 1975. gadā un uzreiz profesionālā līmenī. Darba gaitas tika uzsāktas VSKB (valsts specializētajā konstruktoru birojā), kur līdz 1994. gadam strādājis par fotogrāfu. Šie gadi bija pamatīga foto skola. Un tad sekoja konkurss par fotogrāfa vietu Latvijas TV,  kur K. Pakārklis uzvarēja un nostrādāja  no 1994. gada līdz 2004. gadam . Paralēli divus gadus viņš  fotografēja Latvijas Okupācijas muzejā. Vairākus gadus tika arī fotografēts Latviešu biedrības namā. Četrus gadus K. Pakārklis bijis ārštata fotogrāfs žurnālam IEVA.

Mākslinieks aktīvi sadarbojas ar Rakstnieku savienību – rezultātā nu jau tapušas vairāk kā 10 grāmatas ar K. Pakārkļa fotogrāfijām. Viņa fotogrāfijas rotā arī mūzikas kasetes un CD diskus.
Kopš 1978. gada K. Pakārklis darbojas fotostudijā "VIDZE" un joprojām iespēju robežās turpina darbību iepriekšminētajā studijā . Mākslinieks ir pārstāvējis studiju neskaitāmās grupu izstādēs un vairākās personālizstādēs.
Visus šos gadus K. Pakārklis ir dzīvojis FOTOGRĀFIJAI. Nav noteiktu lietu, vietu, apstākļu, kurus mākslinieks iemūžina. Ir svarīgi mirkļi un emocijas, sajūtas, kuras tajā brīdī liekas un likušās svarīgas, lai tās tiktu iemūžinātas.
Kā piebilst pats mākslinieks, "par visu jāsaka liels paldies ļoti daudziem cilvēkiem un sevišķi manai ģimenei ".

Svinīgs pasākums ar autora piedalīšanos notiks 13.jūlijā plkst. 16.00