Ērika Mitela personālizstādeNo 11. oktobra līdz 2. novembrim galerijā "Noass" apskatāma Francijā dzimušā un Somijā dzīvojošā un strādājošā fotogrāfaĒrika Mitela personālizstāde "Apslēptās gaismas".

Ēriks Mitels (Eric Mutel) pievērsies dažādām izteiksmes formām, veidojot sava veida tiltu starp vizuālo un skatuves mākslu, tomēr visspilgtāk viņa darbus raksturo ledus un sasaluma kā pētāmā materiāla un mākslinieciskā līdzekļa izmantošana.

Izstādes "Apslēptās gaismas" pamatā ir fotogrāfijas un videodarbi, kuros fiksēta attēlu kušana. Tie ir kā sasaldētas, konservētas atmiņas, kurās darba apjoms un dziļums dod vielu zinātniskai izpētei, pielīdzinot fotogrāfiju teju dzīvam organismam.

Eksperimenta būtiska sastāvdaļa ir paša darba izveides process, kura laikā attēlu oriģināli ir ievietoti šķidrā emulsijā un pēc tam sasaldēti ledus blokos – spožā un dzīvīgā vielā, kas tām piešķir pavisam jaunu izskatu un tekstūru. Atlējuma laikā, fotogrāfijai reaģējot uz gaismu un uzņemto siltumu, attēli saplaisā un sašķeļas. Tātad jau radīšanas procesā mākslas darbs pats sevi pazudina. Ar video palīdzību Ē. Mitels fiksē eksperimenta gaitu un šo procesu, kurā var novērot, kā attēli mainās un attīstās, bet vienlaikus tiek pakļauti arī nenovēršamai iznīcībai. Savukārt darbu gaistošums liek aizdomāties par uztveri, mūsu attiecībām ar attēliem un to ietekmi uz atmiņu.

Izstāde "Apslēptās gaismas" no 11. oktobra līdz 2. novembrim apskatāma galerijā "Noass". Galerija atvērta no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 12:00 – 18:00. Ieeja izstādē - bez maksas.

Organizē: Kultūras un mākslas projekts "Noass" un Francijas institūts Latvijā.

Tuvāka informācija par izstādes norisi: http://www.noass.lv/noass-news/5157/, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 29474401