Vladimira Ogloblina foto

Piektdien, 30.novembrī, plkst.17.00 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks pazīstamā ukraiņu fotomākslinieka Vladimira Ogloblina (Harkova) izstādes "Tuvais" atklāšana. Izstāde tapusi sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā un Latvijas vēstniecību Ukrainā.

Vladimirs Ogloblins ir Ukrainas un Krievijas Fotomākslinieku savienības loceklis, vairāku starptautisko konkursu laureāts, vairāk nekā 20 grāmatu un fotoalbumu autors. Viņš savas trīsdesmit gadus ilgās radošās darbības laikā īstenojis neskaitāmus ar fotogrāfiju saistītus projektus.

Vairākums fotogrāfiju tapušas grūti pieejamās vietās, ekstremālos Arktikas apstākļos, pie polārā loka, Urālu kalnu tuvumā, Taimirā, Čukotkā, Kolimas apgabalā, Jakutijā, Kalnu Altajā. Viņš spējis nokļūt tur, kur mīt dzīves patiesā jēga, un ieraudzīt to, ko tikai retajam ir lemts ieraudzīt, gūstot dievišķās atziņas dabā.

Fotoprojekta "Tuvais" autors ar lirisku noskaņu stāsta par to, kas viņam patiešām ir nozīmīgs. Fotogrāfijās varam redzēt nebeidzamus laukus, kas plešas līdz horizontam, skaistas stepes, nesteidzīgas upes un dūmakainas tāles. Tas ir dialogs pašam ar sevi, ar cilvēkiem, ar Visumu. Autors neizceļas uz apkārtējā fona, nesamākslo savu darbu sižetu. Viņa uzdevums ir precīzi fiksēt unikālus brīžus, sniedzot mums miera sajūtu. Viņa darbi ir "saskaņas saliņa" mūsu trauksmainajā un nemierīgajā dzīvē, uzskata izstādes veidotāji. Prātā nāk Tomasa Džefersona dziļdomīgā atziņa: "…pienācis brīdis atkal noskūpstīt zemi…"

Izstāde būs skatāma līdz 2013.gada 15.janvārim.

http://www.mediaport.ua/news/culture/81029/ - te ir dažas foto.