Fendta Gertneru ceļojumsNo 1. novembra līdz 9. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja 3. stāvā aplūkojama Sibilles Fendtas (Sibylle Fendt, Vācija) fotogrāfiju izstāde "Gertneru ceļojums" (Gärtners Reise).

Fotogrāfiju sērija "Gertneru ceļojums" ir foto stāsts, kura galvenie varoņi ir precēts pāris - Lotārs un Elke Gertneri. 2008. gada vasarā Lotārs Gertners kopā ar Elki nolēma doties savā pēdējā lielajā ceļojumā. Visā savā kopdzīves laikā pāris dzīvojamajā auto bija apceļojuši Eiropu. Pirms diviem gadiem Elkei tika noteikta diagnoze - demence. Lotārs vēlējās pēc iespējas ilgāk kopt Elki abu kopīgajā mājā un būt blakus sievai. 2008. gada martā Sibille Fendta sāka fotografēt Lotāru un Elki viņu dzimtenē. 2008. gada augustā un septembrī viņa pavadīja laulāto pāri to ceļojumā pa Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju līdz Sanktpēterburgai un atpakaļ. Atturīgās un tomēr intīmās Sibilles Fendtas fotogrāfijas stāsta par mīlestību, atsvešināšanos, sevis atkal atrašanu un izzušanu. Fotogrāfijas, kas tapušas ceļojuma laikā, nav brauciena dokumentācija, tās drīzāk ir simboli ceļojumam uz nepazīstamu teritoriju.

Sibille Fendta (1974) savos foto darbos vairāku gadu garumā arvien no jauna pievērsusies cilvēkiem, kas nonākuši strupceļā vai kādā veidā atrodas savas dzīves robežpunktā. Par savu darbu "Gertneru ceļojums" viņa raksta: "Savās fotogrāfijās es bieži nodarbojos ar kaut ko, no kā man bail. Es vēlējos sastapties ar šīm bailēm, iepazīt tās un saprast." Sibilles Fendtas darbi tikuši vairakkārt apbalvoti un izstādīti. Viņa ir aģentūras Ostkreuz locekle, strādā "dokumentālā portreta" sfērā daudziem žurnāliem Vācijā un ārzemēs un ir pasniedzēja Ostkreuzschule Berlīnē.

Izstādes atklāšana paredzēta ceturtdien, 1.novembrī plkst. 17.00. Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8, Vecrīgā. Tikšanās ar fotogrāfi Sibilli Fendtu LFM norisināsies piektdien 2.novembrī plkst. 18.00. Ieejas maksa: LS 2. Pasākumu rīko LFM sadarbībā ar ISSP.

Izstāde apskatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā

T./ Pkt./ S./ Sv. 11.00 – 17.00

C. 12.00-19.00

Pirm./O. - slēgts.

Foto-Sibille Fendta