Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ceturtdien, 8.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklās Lāčplēša dienai veltīta skolēnu fotogrāfiju konkursa "Drošs savā Latvijā!" darbu izstādi.

Izstāde ļauj paraudzīties uz mūsu valsti skolēna acīm un atklāj, kā jaunieši saprot savas ģimenes, draugu, skolas vai visas valsts drošību.

Lai svētku gaisotnē rosinātu patriotisku noskaņojumu un veicinātu jauniešu interesi par valsts aizsardzību un drošību, 8.-12.klašu skolēni, gaidot Lāčplēša dienu, tika aicināti piedalīties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas organizētajā fotogrāfiju konkursā.

54 autori atsūtīja 82 darbus, kurus vērtēja un 15 radošākos izvēlējās žūrijas komisija, ņemot vērā arī ieguldītā darba apjomu, darba oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti. Žūrijas komisijā bija Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī profesionāls fotogrāfs.

Konkursa uzvarētāji ir - Patrīcija Eglīte, kura mācās Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas 9.klasē, Edgars Jānis Plēģeris no Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma, Elīna Jēkabsone no Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.klases, Ilze Zuce–Tenča un Anna Alvīne Vītola no Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.klases, Kintija Teilāne, kura mācās Priekuļu pamatskolas 9.klasē, Jānis Keidāns, kurš mācās Dricānu vidusskolas 8.klasē, Lauma Ance Umule no Limbažu novada ģimnāzijas 9.klases, Agnese Dakstiņa no Valdemārpils vidusskolas 8.klases, Kristīne Keiša un Līga Keiša no Baltinavas vidusskolas, Marija Šumilo, kura mācās Rīgas 33.vidusskolas 12.klasē, Kristiāna Ozoliņa no Dobeles Valsts ģimnāzijas 9.klases, Reinis Pāvils, kurš mācās Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 12.klasē, Mārtiņš Dubovskis no Daudzeses pamatskolas 8.klases, kā arī Elvīra Grasmane no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 10.klases.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un komisijas deputāti, kā arī konkursa uzvarētāji un dalībnieki. Tāpat piedalīties aicināti Saeimas deputāti, darbinieki un mediju pārstāvji.

Izstādi "Drošs savā Latvijā!" atklās ceturtdien, 8.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā plkst.10.35.