Uldis Balga "Formatizacija" galerija ZaziUldis Balga (1953.g.) – ar fotogrāfiju nodarbojas kopš vidusskolas gadiem. Organizējis septiņas personālizstādes un piedalījies vairākās grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās. Viņa darbi atrodami Latvijas Fotogrāfijas muzeja, Millersvilles Universitātes (ASV), Valkas novadpētniecības muzeja, Talsu novada muzeja kolekcijās.

Izstādes tēmu Uldis komentē šādi: "Bilžu cikls "Formatizācija" ir radies 1999. gadā, kādā miglainā rītā uz prāmja Baltijas jūrā. Migla klusināja visas tālāko objektu aprises un krāsas uz kuru fona spilgti izcēlās koši krāsotās kuģa detaļas. Uzmanīgi vērojot faktūrās redzams kā norit mijiedarbība starp dzelzs detaļām un rūsu, kā krāsa cenšas tās pasargāt no agresīvās vides. Cikls radās kā vienā elpas vilcienā uz vienas krāsu filmas un lai pasvītrotu tā brīža redzējumu, izgatavojot fotogrāfijas, tika lietots pilns negatīva laukums. Vēlāk, veidojot ekspozīciju, gribējās arī izstādes telpā modelēt šo dzelzs un rūsas mijiedarbību tādēļ fotogrāfijas tika montētas uz rūsoša metāla loksnēm kā paspartū ar platām malām. Iesākumā malas bija spoži sudrabainas, bet vēlāk, korodējot, kļuva plankumainas, bet šobrīd jau pilnībā pārklājušās ar rūsganu rūsas kārtu."

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas kuratore ir Elēna Silaja.

Izstāde "Formatizācija" tiks atklāta otrdien, 13. novembrī, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 13. decembrim.