FreDariCo DimitrijPark Hotel Latgola aicina 6.decembrī plkst 17:00 uz jaunas izstādes atklāšanu! Šoreiz tā būs neierasta un oriģināla. Jaunais fotomākslinieks FreDariCo Dimitrij mums piedāvās fotāžas darbu kolekciju ar nosaukumu PHOTAZH PASSAGE!

Fotāža - tā ir pārdabisku fotogrāfiju māksla, apkārtējās vides bezapziņas pieskāriens, pāreja no abstraktā uz konkrēto. Eksistē vairāki fotāžas veidi un žanri. Viens no tiem ir makroskopiskā fotāža.

Šis fotāžas veids ir unikāls ar savu struktūru, taisnajām līnijām un līdzenajām krāsas virsmām. Kā zināms, katra fotogrāfija sastāv no pikseļiem. Bet kā tie izskatās palielinājumā? Kā tie savienojas? Makroskopiskā fotāža pikseļus attēlo visā to krāšņumā, apvieno detalizētākās krāsās un kompozīcijās.

Darbi atgādina māju plānus, rūpnieciskos celtņus un konveijerus. Šī sakritība nav nejauša, jo fotāža atgādina ne tikai fotogrāfijas uzbūves ideju, bet arī pašas realitātes uzbūves ideju, kas sastāv no absolūti abstraktiem elementiem.

Makroskopiskās fotāžas darbi atgādina kubismu vai pat Marka Rotko darbus, kam par godu neoficiāli un, joka pēc, FreDariCo sauc šo virzienu par "MarkRo-skopiskā fotāža". Izstādes mērķis ir skatītājus ievilināt noskaņojumu un emociju karšu pasaulē, vārdu sakot, telpu plānos, kuros dzīvo mākslinieciskā fantāzija un glabājas uzrkrātā pieredze.

Darbu vairākumam ir izdomāti nosaukumi, bet tā ir tikai daļa no patiesības, tādēļ, lai saglabātu objektivitāti, skatītājam tiek dota iespēja pašam radīt fotāžas kompozīcijām nosaukumus un pat emociju aprakstus.

Darbi, kurus būs iespēja aplūkot ir vienīgajā eksemplārā, kas pastiprina šo mākslas darbu unikalitāti. Tos var nokopēt, bet atkārtot gan neizdosies! Apskatāmi būs 12 darbi par pārejas tēmu, un 2013.gada janvārī izstādei pievienosies vēl viens – trīspadsmitais!

Fotāžas gleznu autors sevi dēvē par FreDariCo. Jauns un oriģināls mākslinieks – dzimis un dzīvojošs Daugavpilī. Interesants ir fakts, ka viņš pašlaik, pats īsti nezinot kāpēc, apgūst viesnīcu biznesa speciālista izglītību. FreDariCo sevi dēvē par fotāžas virziena, kā atsevišķa mūsdienu mākslas veida, pirmatklājēju un aicina visus ieinteresētos šajā daiļradē griezties pie viņa personīgi.
Izstāde būs apskatāma līdz 2013.gada 31.janvārim!