Dažu gadu laikā radošā grupa 13 fotogrāfu un 1 mūziķa sastāvā pētīja 12 Latvijas bākas, lai parādītu bāku vēsturisko, kultūras un vēstures bagātību un daudzveidību ar mākslas fotogrāfijas un mūzikas palīdzību. Mūzikālās kompozīcijas veidošanai tika izmantotas bāku skaņas, apkārtējas vides skaņas, bākas strādnieku stāstījumi…

Katra Latvijas vēsturiskā bāka ir unikāla. Bākam ir dažāds vecums, augstums, arhitektūra un vēsture. Katrai ir sava seja, raksturs un liktenis. Dažās no tām joprojām dzīvo cilvēki, rūpējas par tām kā par saviem radiem. Citas ir pamestas un aizmirstas. Dadzu bāku teritotrija ir slēgta apmeklētājiem.

Projekta mērķis - parādīt bāku nozīmi kultūrvēsturiskajā Latvijas mantojumā un likt skatītājiem izbaudīt bāku unikālo gaisotni.

Dimžēl, šī mūsu būrvīga manta tiek zaudēta. Mūsdienīgās bākas tiek būvētas tikai tehniskem nolūkiem, tām nav ne arhitektūras nozīmīguma, ne unikalitātes. Bet vecās bākas tiek pakāpeniski aizmirstas un nomirst.

Projekta ietvaros tiek rādītas 115 fotogrāfijas un 7 mūzikālās kompozīcijas.
Ir izdota Fotogrāmata, kuru var iegādāties grāmatu veikalos, kā arī izstādē.

Izstāde norisināsies no 16.12.2012. līdz 06.01.2013 Rīgas Mākslas Telpas izstāžu zālē (Kungu iela 3)
ATKLĀŠANA: 17:00 16.12.2012
Izstādē būs apskātamas visas fotogrāfijas un dzirdams mūzikālais pavadījums. Tas ļaus skatītajiem pilnībā iegrimt bāku apkātējā vidē, piekrastes atmosfērā un  sajust sevi bākās, sadzirdēt bāku uzraugu stāstījumus.

2012. gada novembrī tika palaista mājaslapa www.bakas.lv kurā ir atrodamas visas fotogrāfijas un muzikālās kompozīcijas. Mājaslapā ir pieejama arī informācija par Latvijas bakām – atrašanās vieta, tehniskie dati, īss vēsturisks stāstījums. Visa informācija ir pieejama latviešu, krievu un angļu valodās.
Mājaslapā ir pieejama grāmatas elektoniskā versija.

Dalībnieki
Foto: Andrejs Lukašins, Artūrs Dimenšteins, Dinara Nikiforova, Dmitrijs Bulkins, Dmitrijs Pahomovs, Eduards Mihelovičs, Jevgēnijs Sisojevs, Igors Trepeščenoks, Lija Magradze, Ludmila Aņisimova, Raimonds Kļaviņš, Regīna Astahova, Romāns Driсs.
Mūzika: Andrejs Eigus

www.bakas.lv

Kontakti:
Dmitrijs Bulkins
Biedrība "Noosfera"
projekta "Latvijas bākas" vadītājs
Mob.tālr. 29767672
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.