foto Linda RatutaCeturtdien, 24. janvārī, plkst. 18:00 visi interesenti laipni aicināti uz "Pilsētas fotokluba" prezentācijas pasākumu Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8.

Biedrība "Pilsētas Fotoklubs" ir fotogrāfu apvienība, kas dibināta 2008. gadā ar mērķi vienuviet pulcināt domubiedrus. Jau pirmajā pastāvēšanas gadā biedrība aizsāka vērienīgus projektus, to starpā "Novadu pilsētas" un Maskavas forštates dokumentēšanas projektu "Maska4ka". Šajā laikā kluba paspārnē tiek uzsāktas Arno Marnica vadīto foto kursu nodarbības ar nosaukumu "Fotogrāfijas Pamati".

Nākamajā pastāvēšanas gadā klubs izveidoja savu pirmo grupas kolekciju "Pilsēta Naktī", kas tika eksponēta Talsos, Cēsīs un Viesītē, vēlāk arī Rīgā un Jelgavā. Kopš 2009. gada "Pilsētas Fotoklubs" uzņemas organizēt radošo darbnīcu – plenēru "Pa Buclera Pēdām". Biedrība ir rīkojusi arī 21., 22., 23. un 24. "Buclera Lasījumus", kas ik gadu pulcē fotogrāfus no visas Latvijas, foruma norisē ieviešot arī jauninājumus – gada balvas "Foto Objektīvs" pasniegšanu un portfolio skati-konkursu "Open Case". Tāpat ikgadēji klubs sadarbībā ar apvienību "Foto Būda" organizē "Rudens Fotofilmu vakarus".

Kopš pastāvēšanas sākuma "Pilsētas Fotoklubs" ir laidis klajā četrus atklātnīšu komplektus ar savu kluba biedru darbiem, organizējis un piedalījies vairākos plenēros, izstādēs. Fotogrāfu apvienības biedri ir piedalījušies ar priekšlasījumiem fotogrāfijai veltītos semināros un forumos. Šobrīd apvienībai ir 19 biedru. Tie ir: "Pilsētas Fotokluba" valdes priekšsēdētājs Arno Marnics, Ēriks Piternieks, Linda Ratuta, Valdis Brauns, Astrīda Meirāne, Rūta Ķiploka, Gita Arāja, Artūrs Daukulis, Edgars Dreimanis, Ingus Evertovskis, Daiga Kalniņa, Jānis Katlaps, Agris Marnics, Evita Pīgozne, Harijs Pelle, Juris Puntaks, Anita Putniņa, Liene Vimba, Jūlija Volkova.

Biedrības "Pilsētas Fotoklubs" prezentācijas pasākumu apmeklēt aicināts ikviens, kas vēlas iepazīties ar fotokluba vēsturi, sasniegumiem, darbību un fotogrāfiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.