Foto: Mārtiņš Ķemme Burāšana SaulrietāFotoAkadēmija 2013. gada 5. februārī plkst. 19:00, tirdzniecības centrā "Galerija Centrs", rīkos tradicionālās absolventu un pasniedzēju darbu izstādes "Kaleidoskops" atklāšanu.

Vai vēl atceraties bērnībā tik iemīļoto spēli kaleidoskops? Tik daudzkrāsaina un daudzšķautņaina ir arī izstāde - izveidota kā kolāža no fotogrāfijas studentu darbiem. Fotogrāfijās būs redzama pasaules dažādība un krāsu saspēle atainotajos cilvēkos, notikumos, ēkās un ainavās.

FotoAkadēmijas direktore Dr. Tatjana Boguševiča par izstādi saka: Rīkojot šo izstādi mūsu iecere bija, lai fotogrāfi un izstādes apmeklētāji atkal atgūtu spēju priecāties un brīnīties par ikdienišķiem sīkumiem tā, kā tas tika darīts bērnībā. Lai viņi izstādē aplūkojamajās fotogrāfijās atklātu kaut ko iepriekš neredzētu. Un, lai šī izstāde mums rada tikpat daudz prieka, kā spēle kaleidoskops."

"Ikdienas steigā mēs aizmirstam, ka mums apkārt ir neskaitāmi daudz un interesantu objektu. Kādam vienkārša māja izskatās pēc pils, citam lietus peļķe ir izprieca, kurā var ielēkt ar gumijas zābakiem un šļakstīt ūdeni uz visām pusēm. Domāju, ka katram no mums ir jāspēj saskatīt pasaules lielie plašumi un drosmīgi jāuzdrīkstas sapņot, jo brīnumus mēs varam saskatīt jebkur," norāda Zita Siliņa, t/c "Galerija Centrs" vadītāja.

Fotogrāfiju autori ir FotoAkadēmijas studenti, absolventi, pasniedzēji un draugi. Šāda veida izstāde tiek rīkota jau sesto gadu. Darbu atlasi veic FotoAkadēmijas žūrija, kuras sastāvā ir pazīstami Latvijas fotogrāfi un fotomākslas pasniedzēji.

Izstāde būs aplūkojama no 2013. gada 4. februāra līdz 18. februārim t/c "Galerija Centrs", Audēju ielā 16, Rīgā.