22.janvārī Pilzenes Mūzikas namā Latvijas vēstniecības Čehijā pārstāvis Jānis Kalva, kā arī organizācijas "Pilzene – 2015" biroja Programmas projektu nodaļas vadītāja Monika Behna ar uzrunu atklāja izstādi "Latvijas Dziesmu un Deju svētku brīnums".

Vēstniecība Čehijā rīko izstādi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un organizāciju "Pilzene – 2015". Izstāde ir viens no vēstniecības kultūras un izglītojošiem pasākumiem, kuru mērķi ir veicināt sadarbību starp Rīgu – 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu un Pilzeni – 2015.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, kā arī informēt par Rīgu un Latvijas kultūru un tradīcijām.

Izstādi  veidojis Latvijas Nacionālais kultūras centrs, veltītu  Dziesmu svētku gadam, kas ir tradicionāls kultūras notikums Latvijā.  XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 3277 mākslinieciskie kolektīvi - kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri, folkloras grupas, etnogrāfiskie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi, lauku kapelas, koklētāju ansambļi, lietišķās un tēlotājas mākslas studijas, vokālie ansambļi, amatierteātri un ārvalstu kolektīvi, kas aptver 40 000 dalībnieku no visas Latvijas.  Latviešu Dziesmu un Deju svētkos notiek ne tikai uzstāšanās, bet arī sacensības, kurās tiek noskaidroti laureāti. Kopš 1873.gada svētki ir notikuši 24 reizes.

Ekspozīcija parāda citām Eiropas tautām tradicionālās kultūras vērtības, ar kurām ir pazīstama un lepojas visa Latvija. Izstāde Pilzenē būs apskatāma no 23.janvāra līdz 28.februārim.

Pēc Čehijas izstāde būs apskatāma Īrijā, Gruzijā un Spānijā.