Ērika Dubiņa foto25. janvārī plkst 16.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejā notiks fotoizstādes "Tā mēs dzīvojām..." atklāšana. Viens no Ogres fotokluba dibinātājiem, ogrēnietis Ēriks Drubiņš 20.gs. 70. un 80. gados fotogrāfijās dokumentējis ikdienas norises Ogres pilsētā, kas nu jau var šķist visai neparastas.

Izstāde "Tā mēs dzīvojām..." ir veltījums Ogres pilsētas 85. jubilejā, un tajā skatāmas Ērika Drubiņa fotogrāfijas no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma. Fotogrāfs 20.gs. 70. - 80. gados dokumentēja pilsētas jaunceltnes: Jaunogres dzīvojamās mājas, kultūras centra, PSKP biroja (tagad Ogres Mūzikas skola) un citu sabiedrisko ēku celtniecību. Ēriks Drubiņš veidoja dažādu kultūras pasākumu hronikas gan Ogres estrādē, gan Tautas namā. Viņa darbos iemūžināti Ogres pilsētas iedzīvotāji, Ogres Trikotāžas kombināta darbinieki, dejotāji un dziedātāji Ogres estrādē, kā arī cilvēki ikdienas gaitās.

Pagājušā gadsimta 70., 80. gadi ievilkuši savus īpašus vaibstus pilsētas sejā, mūsu ikdienā un atmiņās par to. Vai vēl atceramies garšīgā kvasa malku karstā dienā, staltos bērzus?

Ieeja izstādes atklāšanā bez maksas. Izstāde skatāma līdz 2. martam.