Gundars Rutkis "Benefice"2. aprīlī "Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zālē" Vaivaros, Kāpu ielā 143/3 atklāta fotogrāfa Gundara Rutka pirmā personālizstādi "Benefice".
Gundara pamatprofesija ir kokapstrādes meistars. Ar fotografēšanu viņš sāk nopietni nodarboties pirms pieciem gadiem. Aktīvi piedalās Jūrmalas fotostudijas "Aspazija" darbībā un rīkotajos pasākumos.

Fotostudijā ir iespēja pilnveidot savas prasmes, mācoties no daudziem pazīstamiem fotomākslas meistariem, no tādiem kā Ojārs Griķis, Ojārs Martinsons, Jevgenijs Pugins un nu jau no aizsaulē esošā Jāņa Kreicberga, kurš lieliski prata iedrošināt jaunos.

Gundars Rutkis veidojas par fotogrāfu ar savu īpatnējo skatījumu uz pasaulē notiekošo. It sevišķi mīl parādīt vidi, kurā dzīvo – tā ir Sloka ar čigānbērnu portretiem, tie ir Kauguri. Patīk veidot arī dzīvnieku – gan mājas mīluļu, gan klejojošo suņu un kaķu – portretus. Izstādē skatāmās fotogrāfijas ir ar ļoti dažādu noskaņu, bet vienaldzīgu skatītāju tā neatstāj.

Gundars Rutkis ir piedalījies daudzās kopizstādēs, bet šī ir pirmā fotogrāfa personālizstāde. Jāmin fakts, ka 2012. gada fotostudijas "Aspazija" atskaites kopizstādē, kas notikai Mākslinieku namā, tieši Gundars Rutks ieguva skatītāju balvu.

Pašreiz ir pienācis atskaites punkts, kad gribas parādīt uzkrāto pieredzi, lai turmāk meklētu jaunus paņēmienus un tematus.
Izstāde apskatāma no 2013. gada 2. līdz 21. aprīlim.