Raivo Freimanis3. aprīlī plkst. 16.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā ielūdz ikvienu uz Latvijas fotomākslinieka Raivo Freimaņa otrās personālizstādes "Nekur nav tik labi kā mājās..." atklāšanu, kurā ietvertas daudzpusīgā fotogrāfa mirkļa izjūtas, niansēti tverot Latvijas skaistumu dažādos gadalaikos un vietās. Šī ekspozīcija ES mājā būs apskatāma no 3. līdz 30.aprīlim.

Kā atklāj fotomākslinieks R. Freimanis: "Foto stāsti top mirkļa iespaidā, iedvesmojoties no Latvijas dabas skaistuma un tverot burvīgos skatus. Tas man, un arī pēc tam skatītājiem, liek ieraudzīt, cik skaista patiesībā ir mūsu Dzimtene. Šodien, kad daudzi pamet Latviju, izstāde rosina apstāties un padomāt, ka "Laimīgā zeme" ir tepat, jo mūsu saknes ir šeit. Arī A. Brigaderes pasakas varonis Sprīdītis devās pasaulē laimi meklēt, taču drīz vien atgriezās tēva mājās, jo patiesa laime nav rodama pasaules plašumos."

Saruna ar pieredzes bagāto fotogrāfu atklāj: "Ar fotografēšanu aizraujos jau no bērnības. Esmu fotografējis ar dažādu marku fotoaparātiem dažādās tehnikās. Dabas skati parasti tiek tverti mirkļa iespaidā - eju, redzu, tveru pēc fotoaparāta un ir! Man pašam patīk bildes ar stāstu, tādas, kas rosina iedziļināties, domāt un sajust. Cenšos bildi uzreiz notvert tādu, kāda tā būs redzama skatītājiem. Neaizraujos ar bilžu apgriešanu, garu pēcapstrādes procesu un foto efektiem, jo tā zūd bildes sākotnējā kvalitāte."

Fotomākslinieks ir gatavs atklāt katra darba tapšanas stāstu, un tādejādi varam iepazīt ne vien kā bilžu meistaru, bet arī atraktīvu stāstnieku. Aplūkojot darbus un ieklausoties foto stāstos, sajūtams, cik daudz mīlestības un pacietīga, mērķtiecīga, neatlaidīga darba ir ielikts katrā no tiem. Ikviens darbs māksliniekam ir kā izauklēts bērns, kuru autors uzlūko ar mīlestību. Kā atklāj fotogrāfs, viņam mīļākais gadalaiks ir pavasaris, kad pēc tumšās ziemas atmostas daba un gaisma uzvar tumsu. Dabas skati top mākslinieka brīvajā laikā, kad nav jāfotografē pasākumi pilsētā.

Fotomākslinieks R. Freimanis vairākus gadus ir strādājis par fotogrāfu un fotoreportieri preses izdevumos "Jūrmalas Nedēļa", "Mājas dakteris", "40+" un citur, fotografējot dažādus nozīmīgus kultūras dzīves pasākumus, piemēram, Siguldas Opermūzikas svētkus, festivālus "Summertime" un "Jaunais Vilnis". Ir piedalījies vairākās fotoizstādēs Latvijā un Lietuvā. Šobrīd strādā par kāzu, kristību un citu pasākumu iemūžinātāju. Plašāks ieskats fotomākslinieka R. Freimaņa radošajā darbībā: www.freimanafoto.lv

Izstādes atbalstīji: LLU, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā, A/S "Jelgavas Dzirnavas, SIA "ASTARTE NAFTA", Kafejnīca "Promenāde"., Ziedu salons "Palete".

R. Freimaņa darbi ir apskatāmi: www.freimanafoto.lv Tālrunis: +371 27174017