Dainis Matisons CeļšFotomākslas galerijā "Zazī" piektdien, 19. aprīlī, plkst. 18.00 tiks atklāta Daiņa Matisona fotogrāfiju izstāde "Ceļš".

Dainis Matisons ar fotografēšanu nodarbojās kopš pagājušā gadsimta 60.gadu vidus.Par šo laiku Dainis Matisons saka – " Vakarā, kad visi bija aizgājuši gulēt, sākās lielais pārvērtību un brīnumu laiks. Nelielā, piektā stāva vannas istaba pārtapa par Fotolaboratoriju. Tas bija tikai mans un fotogrāfijas laiks. "Vai Jūs esat iepazinuši pasaulē labāko smaržu? Man tā ir Attīstītāja un Fiksāžas smarža...". Dainis Matisons ir ne tikai fotogrāfs, bet arī ilggadējs FotoAkadēmijas pasniedzējs.

Autors izstādes tēmu komentē šādi: "Ceļš. Katram ir savs Ceļš. Kādam īsāks, kādam garāks. Katram Ceļš ir savādāks. Kādam tas ir gluds, kādam grambains. Katrs izvēlas savu Ceļu. Kuru iet un kuru neiet? Katram ir viens Ceļš, pa kuru viņš atgriežas". Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas tapušas ceļojuma uz Ķīnu laikā.

"Galerija Zazī" aicina Jūs kļūt par "Klubs Zazī" biedriem un izmantot priekšrocības, kuras piedāvā kluba lojalitātes karte. Vairak informācijas par lojalitātēs kartēm Jums sniegs galerijas darbinieki.

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas kuratore ir Elēna Silaja.

Izstāde "Ceļš", tiks atklāta piektdien, 19.aprīlī, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir 1.00 LVL. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 11. maijam.