Zazī Mārtiņš VarbūtsFotomākslas galerijā "Zazī" otrdien, 14. maijā, plkst. 18.00 tiks atklāta Mārtiņa Varbūta fotogrāfiju izstāde "Skatiens caur kokiem".

Mārtiņš Varbūts (1974) pēc specialitātes ir podnieks – krāšņu un kamīnu mūrnieks, otrajā paaudzē.

Ar fotografēšanu kā vienu no iespējām izprast apkārtējo pasauli, dot citiem liecību un pašam augt radošā ziņā autors nodarbojas sākot ar 2000. gadu. Fotogrāfijas pamatus pašos pirmsākumos apguvis foto klubā "Rīga". Pateicoties tam, ka šajā laikā bija iespējams iepazīties tuvāk ar fotokluba "Rīga" kolektīvu, pēc pirmās personālizstādes "Kurzemes piekrastes noskaņas", kas 2005. gadā tika izlikta fotokluba telpās, autors kļuva par kluba biedru. Kopš tā laika autoram ir bijusi iespēja piedalīties vairākās kopizstādēs, kā arī noorganizēt 5 personālizstādes.

Autors izstādes tēmu komentē šādi: "Izstāde "Skatiens caur kokiem" ir stāsts par koku, kā par neatņemamu mūsu ikdienas dzīves sastāvdaļu. Šīs savdabīgās sērijas pamati tika ielikti pirms dažiem gadiem, pateicoties kādas Rīgas ielas iedzīvotāju aktivitātēm, kuru rezultātā netika pieņemts lēmums izzāģēt viņu ielā vairākus gar ietvi augošos kokus. Kaut arī bija daudz diskusiju, strīdu un viedokļu, saprāts toreiz guva virsroku un tāpēc šī iela joprojām mūs priecē ar savu šarmu, kas raksturīgs Pārdaugavas ieliņām. Runa ir par Kuldīgas ielu. Autoram toreiz bija iespējams iepazīties ar dažiem šīs ielas iedzīvotājiem, kā rezultātā viņu organizētajos Kuldīgas ielas svētkos 2006.gadā, starp "izglābtajiem" kokiem, pirmo reizi tika izstādīti darbi, kas kopā ar izglītojoša rakstura materiāliem, par ekoloģiju un koka vērtību mūsu vidē, tika apvienoti zem sērijas "Skatiens caur kokiem". Pateicoties muzeju nakts 2013.gada tēmai "Zaļā krāsa – mežs", šīs autora sērijas darbi ir atceļojuši līdz galerijai "Zazī".

Izstāde "Skatiens caur kokiem" tiks atklāta otrdien, 14.maijā, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 1. jūnijam.