3. maijā Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tika atklāta Ingunas Kalniņas, Lindas Kaufmanes un Eiženijas Freimanes fotoizstāde "Trīs pasaules".

Šajā izstādē apvienojas trīs mākslinieces, trīs studijas - Rīgas, Bauskas un Jūrmalas, trīs sievietes, trīs pasaules redzējumi - par dzīvi, par dabu, par cilvēkiem, visbeidzot arī par mīlestību. Katra no viņām rāda kaut ko savu - Eiženija Freimane baletu, Linda Kaufmane dabu, Inguna Kalniņa turpina sava skolotāja Jāņa Kreicberga stilu - sievietes tēmu, mēģināti arī portreti.

Inguna Kalniņa ir jūrmalniece. 1984. gadā absolvējusi Rīgas 13. tehnisko skolu kā ādas māksliniecisko priekšmetu veidotāja. Papildus apguvusi un paaugstinājusi savu kvalifikāciju Poligrāfijas klubā pie Ildas Sīlis ādas plastikas studijā "Nianse". Jau no bērnības interesējusies par fotogrāfiju, jo tēvs bija tas, kurš ievirzīja fotografēšanā. Kopš 2009.gada Inguna Kalniņa aktīvi piedalās fotostudijas "Aspazija" darbā un 2010. gadā kļūst par "FIAP" biedri. Regulāri piedalījusies izstādēs Latvijā, Sanktpēterburgā (Krievija), Šauļos/Paņevežos (Lietuva), ko organizējusi fotostudija "Aspazija" un ārzemēs - Makao (Ķīna), Hanojā (Vjetnama), kuras organizējusi FIAP. 2012. gada novembrī organizē savu pirmo personālizstādi "Melnās un krāsainās" Jūrmalas pilsētas muzejā, kuru veidot pamudinājis viņas skolotājs, fotogrāfs Jānis Kreicbergs.

Linda Kaufmane ir Tautas fotostudijas "Bauska", kura šī gada aprīlī svinēja savu 55 gadu pastāvēšanas jubileju, vadītāja kopš 2012. gada. Latvijas Mākslinieku savienības biedre no 2005.gada. Piedalījusies fotostudijas organizētajās izstādēs Bauskā, Rīgā un citās pilsētās. Bijušas arī vairākas personālizstādes Bauskā. Linda Kaufmane ar fotogrāfiju saistīta jau no agras bērnības, jo ar to ģimenē nodarbojās Lindas vecvecāki. Nopietni fotogrāfijai pievērsusies pirms 15 gadiem. Strādājusi arī salonos Rīgā. Tuvākais foto žanrs ir dabas fotogrāfijas. Vienatnē pastaigās baudot klusumu un mieru, rodas vislabākie darbi. Fotogrāfijās ir arī cilvēku portreti un makro uzņēmumi, kuriem māksliniece pievērsusies tikai pirms pusgada. Tas ir aizraujošs foto žanrs, kad pasaule palielinājumā izskatās pavisam citāda, dodot iespēju saskatīt daudzas sīkas lietiņas, kurām pirms tam nav pievērsta uzmanība. Šai izstādei tika izvēlēti darbi ar dabas tēmu.

Eiženija - Anna Freimane ir rīdziniece, fotokluba "Rīga" vadītāja. Kopš 2012. gada ir FIAP (Starptaustiskā Fotomākslas federācija) sadarbības koordinatore Latvijā. 2006. gadā ieguvusi Mārtiņa Buclera prēmija, 2012. gadā titulu - AFIAP (Artiste-Foto māksliniece). Eiženijas Freimanes fotogrāfijas izmantotas radošu personību grāmatās, laikrakstos, žurnālos, kalendāros, enciklopēdijās. Bijusi žūrijas locekle vairākās fotoizstādēs Latvijā, kā arī aiz tās robežām. Piedalījusies daudzās grupu izstādes Latvijā un ārpus tās, kā arī rīkojusi savu darbu personālizstādes. Par savu galveno vadmotīvu fotogrāfijā autore izvēlējusies dejas tēmu, tverot kustību skaistumu, ekspresiju vai dejas kulminācijas mirkli, padarot to par vispārinājuma tēlu.

Ingunas Kalniņas, Lindas Kaufmanes un Eiženijas Freimanes fotoizstāde "Trīs pasaules" Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 19. maijam.