Rīgas pils Svēta Gara tornis 1919.gada novembra beigasPatriotisma mēneša ietvaros, no 8. līdz 18. novembrim, Rīgas Jūgendstila muzejā norisināsies Lāčplēša dienai  un Latvijas 95. gadadienai veltīti pasākumi. Patriotisma mēneša laikā Rīgas Jūgendstila muzejā notiks Brīvības cīņu politiskajiem un militārajiem aspektiem veltītas lekcijas, kā arī svētku koncerts.

Pasākumu sērija muzejā sāksies 8. novembrī plkst. 17.00 ar vizuālā materiāla "Kara pēdas Rīgas ielās pēc 1919. gada" prezentāciju un vēsturnieka Kārļa Dambīša lekciju "Rīga Bermontiādes laikā". Vizuālajā materiālā tiks demonstrētas unikālas fotogrāfijas no Latvijas Kara muzeja krājuma, kurās redzami Brīvības cīņu laikā nodarītie postījumi Rīgas ēkām.

Savukārt 13. novembrī plkst. 17.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks lekcija "Pilsēta kara laikā", kurā vēsturnieks Kārlis Dambītis stāstīs par dzīves apstākļiem Rīgā, laikā, kad norisinājās Bermontiāde.

Lekciju cikls noslēgsies 15. novembrī plkst. 17.00 ar arhitekta Eižena Upmaņa stāstījumu "Rīgas Brāļu kapi - Latvijas Brīvības cīnītāju nekropole". Lekcijas ietvaros arhitekts runās par šī memoriālā ansambļa izveidi un nozīmi.

18. novembrī plkst. 15.00 un plkst. 17.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai veltīts svētku koncerts "Par zemi, ko mīlam". Koncertā muzicēs koklētāju ansamblis "Teiksma”.

Ieejas maksa pasākumos: 1,06 LVL/1.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem. Ieeja bez maksas.

Vietu skaits svētku koncertos un lekcijās  ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67181061 vai rakstot uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Pielikumā: Publicitātes attēls. Fotogrāfijas no Latvijas Kara muzeja krājuma, kurā redzams Rīgas pils Svētā Gara tornis 1919.gada novembra beigas.

Papildu informācija:
Anete Baumane
Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; www.kulturasapvieniba.riga.lv

Baiba Buceniece
Rīgas Jūgendstila centrs
Tālrunis: +371 25421844
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; www.jugendstils.riga.lv