"No muzeja krājuma" ielūgumsLatvijas Fotogrāfijas muzeja krājuma izstāde būs aplūkojama no 7. novembra līdz 1. decembrim muzeja 3. stāvā. Izstāde "No muzeja krājuma" tapusi par godu Latvijas Fotogrāfijas muzeja 20. jubilejas gadam. Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva norāda, ka tā ir tikai neliela daļa no vairāk kā 41 tūkstoti vienību lielā krājuma, kas katru gadu tiek papildināts ar vismaz 2000 priekšmetiem. "Izstādīto darbu autori ir daži no izcilākajiem Latvijas foto meistariem, kuru darbi nonākuši muzejā. Krājumā ir daudz vērtību, ar kurām sabiedrību ir vērts iepazīstināt un par kurām varam atgādināt ar izstāžu palīdzību." skaidro M. Dudareva.

Starp izstādē iekļauto darbu autoriem ir par Latvijas fotogrāfijas klasiķiem atzītie fotogrāfi Jānis Gleizds, Gunārs Binde, Vilhelms Mihailovskis, Egons Spuris, viens no vadošajiem Latvijas elites portretu veidotājiem Jānis Deinats, Skandināvijas valstīs jo īpaši iemīļotā fotogrāfe Inta Ruka un citi Latvijā un pasaulē atzīti fotomākslinieki. Izstādīto fotogrāfiju vidu ir ainavas, klusās dabas, portreti. Dominē melnbaltās fotogrāfijas, kas uzņemtas laika posmā no 20. gadsimta 70. gadu sākumam līdz 90. gadu beigām. Izstādīti darbi, kuru radīšanā izmantotas tehnikas, kuras Latvijas foto mākslā netiek plaši pārstāvētas: Maijas Lielauses-Makdugelas fotogrāfija "Luvras kāpnes" bromeļļas tehnikā un Arno Antuma-Jansona darbs "Klusuma ceļš", kura apstrādē izmantota apgleznošana. Šī gada laikā izstāde bijusi izstādīta plašai publikai pieejamās vietās – tirdzniecības centros. Šobrīd muzejs piedāvā aplūkot darbu oriģinālus. Kopā apmeklētājiem būs iespējams aplūkot 25 Latvijas fotogrāfu darbus.

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ir Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja filiāle un kopš tā dibināšanas 1993. gada 18. maijā atrodas Vecrīgā, Mārstaļu ielā 8.

Foto Inta Ruka. Jānis Stebers savā istabā